Wednesday, January 12, 2011

267. Crif Dogs


Skräpmat är något de flesta av oss gillar, även om vi alla kanske inte erkänner det. Här i New York finns det en myriad spännande och originella ställen som serverar just snabb och billig mat. Många av dessa har dessutom ingen som helst koppling till de världsomspännande giganter som vanligtvis förknippas med snabbmat. En av stans alla härliga små kedjefria snabbmatsrestauranger heter Crif Dogs, och den ligger i East Village.


Crif Dogs är en liten restaurang som serverar korv med bröd. Det låter som ett simpelt, nästan för enkelt koncept, men det är inte vilken gammal slang som helst vi talar om, utan riktigt delikata små underverk. Ett femtontal olika varianter finns på menyn, med alltifrån frankfurters täckta i surkål till ställets egna handgjorda korv insvept i bacon.


Skulle du vara vegetarian behöver du inte misströsta, på menyn finns nämligen en vegetarisk korv som serveras med lök, tomat och jalapenos. Öl finns naturligtvis till försäljning om korven skulle göra dig törstig, med en blaskig PBR som redaktionens stående val (priset ligger på ynka $2.50.) Korven kostar mellan $2-5 beroende på hur lyxig du vill ha den.

Crif Dogs är ett trevligt ställe att besöka när hungern sätter in under en utekväll. Dessutom... Om du tittar riktigt noga. Där borta längs med ena väggen händer det något. Folk rör sig mot restaurangens lilla telefonbås. Crif Dogs bjuder nämligen på mer än bara delikat korv. Vad denna överraskning är kommer vi att berätta om i ett senare inlägg.


View Larger Map
Crif Dogs
113 St Marks Place (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

3 comments:

Tor said...

Spänningen är olidlig!

Anonymous said...

Hej! Jag hittade just hit och måste bara säga vilken underbar blogg! Tack!

Annie

Anonymous said...

Please don´t tell ;-)

Johan Hermansson
Sweden

Post a Comment