Friday, August 6, 2010

202. Peanut Butter & Co


Trots att vi försöker leva ett så hälsosamt liv som möjligt, så händer det ibland att Ett annat-redaktionen faller för riktigt dekadenta frestelser. Små måltider där kalorimängden slår New Yorks invånarantal med hästlängder, men som är ack så goda, slinker lätt ner med jämna mellanrum, och är ofta veckans höjdpunkt innan vardagen kallar med grönsaker och lättmjölk som ständiga följeslagare. Ett av dom mer perfekta ställena att fullkomligt hänge sig åt frosseri heter Peanut Butter & Co och ligger i Greenwich Village.


Peanut Butter & Co är en jordnötsmörsrestaurang som går i skön 50-talsromantisk stil. Det som serveras är jordnötsmörsmackor, vilka det på menyn går att hitta en otrolig mängd sköna varianter av. Jordnötsmöret är restaurangens helt egna, och det finns i alla varianter man kan tänka sig, från smooth till extra crunchy.


Som vi alla vet var Elvis ett stort fan av mackor, och det sägs att en jordnötsvariant av denna måltid var det som fick Kungen att besöka dom sälla jaktmarkerna. Som en liten homage till denne polisongprydde skönhet finns en macka med just namnet The Elvis på Peanut Butter & Co’s meny; det är ett monster bestående av banan, honung, jordnötsmör, bacon och toast, som efter ett par vändor i den smörfyllda stekpannan fått en gyllenbrun färg. Smaken är dessutom att dö för.


Till sist vill jag be om ursäkt för det morbida skämtet i föregående stycke, samt slå ett slag för restaurangens milkshakes. Aldrig tidigare har jag stött på en kombination som fungerar så bra som en jordnötsmörsmacka och shake. Det är något jag drömmer om när jag under veckodagarna plågar mig igenom mil efter mil i elljusspåret.


Visa större karta
Peanut Butter & Co
240 Sullivan Street (mellan W3rd och Bleecker Street)
Manhattan

3 comments:

Cecilia said...

Men man får ju morötter till (eller vi fick), och det är ju nyttigt! ;)

Älskar det här stället. De har/hade en sort med marshmallowfluff i bl a, helt crazy. Vi fick dessutom en gratis burk av deras PB med oss därifrån, tack vare en kupong vi snott åt oss i en hotellobby, hehe.

Anonymous said...

Hej på er! Just här har vi inte varit eftersom min sambo har väldigt svårt för just peanut butter, men vi har testat flera andra av era tips och är SÅ glada att vi hittade denna blogg när vi gjorde research inför vår New York-tripp! Har nu varit här i snart en vecka och börjar bli lite matta av storstadens brus, men är helt makalöst nöjda med semestern och mycket tack vare er! Caracas Arepa bar, Crumbs (som fö har flyttat ett kvarter uppåt gatan), Hill Country och Crocodile lounge är några ställen vi besökt och gillat, hade aldrig hittat dom utan denna blogg...

Stort tack, keep up the good work!!!

/Jenny o Per

Tove said...

Jag älskar den här bloggen! Så många tips:D

Post a Comment