Monday, December 27, 2010

261. ACME


Såhär ett par dagar efter julafton började det äntligen att snöa även här i New York, och en rejäl dos julkänsla behagade infinna sig under julhelgens sista skälvande timmar. Ett annat-redaktionen befann sig nere i SoHo på mellandagsrea när himlen öppnade sig och det började vräka ner snö. Som tur var hade vi även planerat in en brunch med vänner på besök från San Francisco, och det visade sig att en restaurang vid namn ACME var den perfekta destinationen både för delikat mat och skydd mot snöfallet. Platsen är bara ett par kvarter norr om SoHo. I NoHo.


ACME är en restaurang som bjuder på Cajun and Southern cooking. Inredningen går i skönt avslappnad stil som för tankarna till de sydligare delarna av denna stora äppelpaj vi kallar USA. Maten är delikat, och de har dessutom en ypperlig brunchdeal på helgerna. Under brunchen får man förutom en rejäl portion soul food, både cornbread och en drink (redaktionens val blev Bloody Mary.) Skulle du inte vara sugen på sydstatsbrunchmat som Chicken-Fried Steak, Catfish, eller Buttermilk Biscuits är ACME's Po-Boy's att rekommendera (där friterade räkor och ostron är den perfekta fyllningen.)


Förutom mat har ACME dessutom ett otroligt fint urval av heta såser till din mat. Dessa står uppradade längs med ena långväggen, och är du ett fan av hetta i maten har du definitivt hittat ett andra hem i denna restaurang. ACME's egna hot sauce är även den värd att prova, speciellt den gröna varianten, vars huvudsakliga beståndsdel är habaneros. Den är med andra ord okristligt het.


Till sist vill jag återigen slå ett slag för ACME's brunch-deal; maten är underbar, drinkarna starka, och restaurangens cornbread är den näst bästa jag någonsin smakat. Den godaste bakas av min gamla rumskompis från tiden då jag bodde i Monterey, CA. Han är född och uppvuxen i Atlanta, GA, och lagar soul food så själfull att det slår lock för öronen när man äter den.


View Larger Map
ACME
9 Great Jones Street (mellan Broadway och Lafayette Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment