Friday, December 24, 2010

260. Good Beer


God jul kära läsare! Vi hoppas att ni haft en trevlig helg med era nära och kära! Vi vill ta tillfället i akt att tacka för att ni läser Ett annat New York, och för att ni ger oss oumbärlig feedback på vår lilla blogg. Nu till dagens inlägg, som återigen kommer att handla om magi. Denna gång befinner vi oss dock inte i Red Hook, utan i East Village. Stället vi talar om heter Good Beer.


Good Beer är en ölbutik med ett enormt urval av ölsorter från hela världen. 400 sorter finns det att välja mellan, och om denna siffra känns lite överväldigande kan du alltid vända dig till den mycket trevliga personalen för att be om råd. Stor vikt ligger på drycker från amerikanska bryggerier, något som känns väldigt exotiskt för en europé beredd på en djupdykning i amerikansk ölkultur.


Det som gör Good Beer till en unik inrättning är att det dessutom finns en bar på premisserna. Här kan du beställa en pint fylld med någon av de tolv olika sorterna som finns på tapp, och avnjuta drycken tillsammans med den korv eller ost som finns till försäljning. Skulle du ha svårt att bestämma dig kan du för $8 beställa en flight bestående av fyra glas fyllda med ditt val av öl. Även här rekommenderar jag att du låter personalen påverka ditt val. De vet vad de talar om.


Good Beer är ett extremt trevligt ställe att både köpa och dricka öl. Ibland kan det vara mycket folk inne i lokalen, och vid dessa tillfällen när alla bord är upptagna ser man gäster avnjuta sina flighter där utrymme finns. Ett besök bjuder på ölupplevelser du inte kunnat drömma om, och rekommenderas mycket varmt.


View Larger Map
Good Beer
422 East 9th Street (mellan 1st Ave och Ave A)
Manhattan

5 comments:

Eddie said...

God Jul!

Biljett bokad till den 6 Maj 2011. Jag stannar 13 nätter denna gång och har redan en lista på guldkorn från er som ska besökas. Speciellt den ryska restaurangen med den anonyma ingången där man kan få riktig rysk arbetarmat.

Daniel said...

God jul sjalv!

Jag tror du verkligen kommer att gilla Streecha, deras varenekys ar gudomliga, och borsjten likasa.

Vi kommer att vara uppe i over 300 tips nar du kommer hit, sa forhoppningsvis innebar det fler guldkorn till din lista. :)

Ser fram emot att lasa din New York 2011-blogg!

Anonymous said...

verkar coolt var forbi idag men stangt, aker dit inom ett par dar
Gabriel

Hans Lyttkens said...

Bra tips. Vi var där häromdagen, fick smaka många väldigt olika öl genom att beställa två flights, och fick mycket trevligt och kunnigt bemötande!

Toby said...

Tackar för ett gyllene tips!

Post a Comment