Friday, December 3, 2010

251. Verlaine


En drink tillsammans med goda vänner är något vi här på redaktionen gillar skarpt, och vi känner oss mycket lyckligt lottade att bo i en stad där utbudet är enormt. Vårt senaste drinkäventyr förde oss till ett ställe med en mycket spännande meny, nämligen Verlaine på Lower East Side.


Verlaine är inte bara uppkallat efter en av Frankrikes finaste sekelskiftespessimister, poeten Paul Verlaine, de har dessutom lyckats skapa en mycket trevlig stämning som inbjuder till att slå sig ned med en cocktail i handen och umgås med vänner och bekanta. Med jämna mellanrum ställs lokala fotografer och konstnärer ut, och som en liten hyllning till ovannämnda poet arrangeras dessutom poesiläsningar när andan faller på.


Nu till det som verkligen gör Verlaine till en toppendestination; deras drinkar. Det finns en mängd fantasifulla kreationer på menyn, varav Lawnmover och Bonnee Marry Me förtjänar en hedersomnämning. Den förstnämnda är gjord på eko-vänlig organisk vodka, och blandas med sake, mint och passionsfrukt. Den sistnämnda är en flaska Guinness och en flaska Lindeman's Framboise, samt två glas, varpå du blandar efter behag. De är båda utsökta.


Till sist måste vi nämna barens signaturdrink Hanoi Lychee Martini. Denna läskande skapelse har utsetts till den bästa i New York, och är helt underbar i all sin sötma. Verlaine är ett mycket trevligt ställe att prova några drinkar innan du på runda fötter fortsätter rulla runt i New York-natten.


View Larger Map
Verlaine
110 Rivington Street (mellan Ludlow och Essex Street)
Manhattan

2 comments:

Anna! said...

Lindemanns och Guinness, vilken genial uppfinning! Det ska jag prova nu i helgen!

Anonymous said...

Tack så jättemycket för denna blogg! Helt underbart att sitta och läsa alla tips inför New York resan. Det ska verkligen bli kul at besöka storstan!

Kram,

Therese

Post a Comment