Monday, November 15, 2010

244. Sunny's


Nu kära läsare ska vi berätta för er om ett av New Yorks mest magiska uteställen. Vi talar om ett vindpinat litet ställe som känns som om det är beläget vid världens ände. En bar som bara har öppet tre kvällar i veckan, och som genom åren fått en underbar charm från väder, vind, och det salta havet precis utanför ingången. Ett varmt ställe där skratt, musik och klingande glas lyser upp den mörka Brooklyn-natten. Vi talar naturligtvis om Sunny's i Red Hook.

Sunny's är en liten bar som ligger bara ett stenkast från havsbrynet i Red Hook. Legenden säger att baren öppnade 1890, alternativt att den från början var ägaren Sunny's hem, och att han en kväll inte ville att festen skulle sluta, utan lät den fortsätta nästa dag, och nästa dag, och nästa... Sanningen ligger förmodligen någonstans mittemellan, men faktum kvarstår att Sunny's är en av New York's bästa barer.


Det ryms otroligt mycket charm och karaktär i de tre rummen som utgör Sunny's. Dessutom serveras varje lördagkväll en underbar överraskning längst in i baren; nämligen ett legendomspunnet livegig med lokala musiker. Det är ett tjugotal virtuoser som samlas varje lördagkväll och lirar bluegrass, country och folk. De är otroligt skickliga, och stämningen är magisk. Åldern på musikerna är allt från 20-70 år, och ett besök under en spelning är en lektion i uramerikansk folkmusik. Vid elvatiden på kvällen drar festen igång på allvar, men kom gärna tidigare om du vill ha en sittplats.


Missa för allt i världen inte ett besök hos Sunny's om tillfälle ges, det är ren och skär magi vi talar om. Dessutom bör du unna dig en kopp Hot Cider till din livemusik. Denna varma cider spetsas med en rejäl skopa bourbon eller rom (du får själv säga till bartendern vilken sort du vill ha i blandningen), och den värmer något rent otroligt gott när de saltstänkta höststormarna från havet blåser och sliter i de vindpinade knutarna.

Buss B61 tar dig från Downtown Brooklyn ut till Red Hook. Onsdag, fredag och lördag har Sunny's öppet.


View Larger Map
Sunny's
253 Conover Street (mellan Reed och Beard Street)
Brooklyn

2 comments:

Tor said...

Er blogg är en guldgruva! Jag har en NY-resa bokad nästa år och jag har redan fått fler tips via den här bloggen än vad vi kommer hinna med. Extra kul med tips som ligger utanför Manhattan!

Anna! said...

Vilket magiskt ställe! Jättebra tips! Dit vill jag nu!!!

Post a Comment