Friday, November 12, 2010

243. Paul's Da Burger Joint


Det har återigen blivit dags att diskutera burgare här på Ett annat. Denna mest amerikanska av måltider har en speciell plats i många hjärtan världen över, och här i New York finns det en otrolig flora av fin-fina små ställen som serverar dessa hjärtevärmare (här, här, och här kan du läsa några av våra tidigare hamburger-tips). En av de starkast lysande stjärnorna på den New Yorkska hamburger-himlen heter Paul's Da Burger Joint, och ligger i East Village.


Paul's är ett ställe där man gjort americana till fin konst. Allt från den charmiga utsidan, till insidan som är täckt av dekorationer från förr, är som en röst som kallar från det svunna USA. Som om detta inte vore nog finns det dessutom en stor bardisk inne på stället, där du kan inmundiga din burgare om du vill uppleva den där riktigt cinematiska charmen.


På menyn hittar du över 20 olika burgare. Allt från den klassiska cheeseburgaren till Beef Burger Tartare står att finna. Den sistnämnda är som du kanske gissat en rå burgare med kapris, ägg och lök. Burgarna är mycket goda, och delar av Ett annat-redaktionen anser att de tillochmed slår Shake Shack's delikata skapelser. De är dessutom stora; ett halvt pound kött används till varje burgare, dvs nästan ett kvarts kilo.


Öl serveras på premisserna, och om du är sugen på ett sötare alternativ vill jag rekommendera en personlig favorit, nämligen Paul's Ginger Ale Float. Denna finns inte på menyn, så se till att be om en Root Beer Float med Ginger Ale istället för Root Beer.

Paul's burgare är dessutom billiga; $5-7 får man betala.


View Larger Map
Paul's Da Burger Joint
131 2nd Ave (mellan St Marks Place och E 7th Street)
Manhattan

2 comments:

Mattias, Stockholm said...

Wow vilken samling tips! Ska till NY med familjen över thanksgiving och det ska bli sååå kul! Ska se till att besöka en massa av era tips.Pauls blir ett givet besök! Tack!!!

susanna said...

Fantastisk burgare och underbart god skivad saltgurka i metallskål... ypperlig service i form av den skönt tvättäkta amerikanska servitrisen.
Mycket skön och avslappnad stämning.

Post a Comment