Monday, October 4, 2010

226. Jackson Hole


Nu har det blivit dags för ännu ett tips där vi frågat en tvättäkta New Yorker om vad deras absoluta favoriter är. Denna gång är tipsaren en man i sextioårsåldern, född och uppvuxen i The Bronx, och som de senaste 35 åren bott på Manhattan där han arbetat som nyhetsproducent. En riktigt skön gammal nyhetsräv som när Ett annat-redaktionen frågade vilket hans favoritställe för burgare är, blixtsnabbt svarade Jackson Hole på Upper East Side.


Jackson Hole är ett typiskt burgarställe som uppgraderats ett par snäpp och fått en utökad meny, samt en bar. Det har runt 40 år på nacken, och med åren har åtta restauranger öppnats över hela stan. Folket på jobbet anser dock Upper East Side-restaurangen vara den bästa, trots att den ligger på andra sidan Manhattan från vår arbetsplats sett.


Det restaurangen är mest känd för är deras 7oz burgers, dvs 200-gramsburgare tillagade precis som du vill ha den. 7oz-aren finns i en hel massa varianter; soul beef burger, western beef burger, barbeque beef burger, New York beef burger, samt ett tjugotal till. Vi får dessutom inte glömma restaurangens utbud av kalkon och veggie-burgare, vilket utökar valet med runt ytterligare tjugo alternativ.


Min gode arbetskamrat älskar verkligen burgare, och efter att på hans uppmaning besökt Jackson Hole tror jag han kan ha rätt i att de serverar en av stans bästa varianter av denna måltid. Vi på redax fortsätter dock att provsmaka, och när vi hittar något bra lovar vi att berätta det för er läsare omedelbums.


View Larger Map
Jackson Hole Upper East Side
1611 2nd Ave (mellan 83rd och 84th Street)
Manhattan

4 comments:

Saltistjejen said...

Det finns även ett Jackson Hole längre enr på Upper East Side, runt 70:e gatan eller så. De har även en innergård så man kan sitta ute och äta om väder och temeperatur är bra.
Vet inte men det borde väl vara samma ägare då??

Marcus said...

Tack! Ett riktigt skönt tips!

Daniel said...

S: Korrekt! Den ligger pa Madison har jag for mig.

M: Tusen tack! Det tycker vi ocksa. :)

Anonymous said...

Denna blogg är precis vad jag har letat efter! Är återvändande New York besökare och har redan sett alla turistdestinationer så nu är det dags att skrapa lite på ytan och försöka leva som "real New Yorkers". Vi får se hur det går. :) Ett annat NY är en bra hjälp på vägen. Stort tack!

Kram,

Linda!

Post a Comment