Friday, October 29, 2010

237. Chinatown Ice Cream Factory


Årets sommar har varit den varmaste i mannaminne, och trots att det är oktober har kvicksilvret krupit över tjugograderstrecket flera gånger. Dessa varma dagar innebär en sak; glass, och vi har besökt ett av stans populäraste ställen, nämligen Chinatown Ice Cream Factory i Chinatown.


CICF är en veritabel glassinstitution som varit verksam i 30 år. Det finns tyvärr inga sittplatser inne på glassbaren, men under dessa återvändande varma dagar gör det inte så mycket. Glassen tillagas av familjen som äger stället, och både traditionella smaker och lite mer unika varianter kokas ihop dagligen.


Pandan är en av dessa originella smaker; det är ett malaysiskt löv som används till smaksättning av söta desserter, vilket resulterar i en mycket god glass. Vi får heller inte glömma klassikern red bean, där röda bönor används som huvudingrediens.


Det har blivit mycket glass denna sommar, och om de varma dagarna håller i sig lär det bli ännu mer. Redaktionen gillar Chinatown Ice Cream Factory skarpt. Det är helt enkelt god glass, och vare sig man är sugen på lite mer experimentella smaker eller klassiker som Cookies and Cream så blir man inte besviken.


View Larger Map
Chinatown Ice Cream Factory
65 Bayard Street (mellan Mott och Elizabeth Street)
Manhattan

1 comments:

Carola said...

Ytterligare ett toppentips!

Post a Comment