Monday, October 25, 2010

235. Brooklyn Botanic Garden


Under helgen som gick fick Ett annat-redaktionen tillfälle att följa med en kompis som arbetar på Brooklyn Botanic Garden på en guidad privat rundtur. Trots att det inte är högsäsong för denna underbara botaniska trädgård var besöket en riktig höjdare, och vi fick se både vackra blomster och spännande konst. Prospect Height i Brooklyn är grannskapet där man hittar denna sköna, gröna skapelse.


Brooklyn Botanic Garden öppnade för 100 år sedan, och man kan hitta över 10.000 olika växter innanför staketet. En av de absolut vackraste platserna i hela parken är rosträdgården, där hundratals rossorter är prydligt planterade och väl omhändertagna. Högsäsong för rosträdgården är sommarmånaderna, med fokus på maj och september.


Det anordnas dessutom konstutställningar i parken, där den allra senaste utställaren är växtkonstnären Patrick Dougherty. Dessa Where The Wild Things Are-inspirerade skapelser är öppna för allmänheten, och det är väldigt imponerande när man på nära håll kan se hur mycket jobb som lagts ned på något som efter några månader kommer att förstöras av väder och vind.


En av redaktionens favoriter i hela Brooklyn Botanic Garden's utbud är örtträdgården. Här kan man hitta allt från rotfrukter till olika kryddor, och det är ett spännande ställe att se hur produkter man vanligtvis bara finner prydligt paketerade ser ut i vilt tillstånd.

Det finns dessutom ett stort växthus i trädgården, som inte bör missas.


View Larger Map
Brooklyn Botanic Garden
100 Washington Ave (mellan President och Carroll Street)
Brooklyn

2 comments:

maggan said...

åååhhh vad mysigt! tar det lång tid att åka dit med tunnelbanan från manhattan?

Anonymous said...

Det tar en stund med tunnelbana, men man kan passa på att besöka Tom's Diner på samma gång och bli dödligt mätt på pannkakor! :)

Post a Comment