Wednesday, October 6, 2010

227. Second Time Around


Efter cirka tio år här i landet springer jag ibland fortfarande på ord som jag inte riktigt vet hur de enklast ska översättas. Consignment är ett av dessa; en typ av försäljning där personen vars varor finns till försäljning inte får betalt förrän varan är såld av butiken (lämna gärna en kommentar om du vet den korrekta översättningen av detta ord). Denna typ av försäljning har vi skrivit om tidigare, och nu har det blivit dags för en klassiker bland consignment-butiker. Second Time Around i Nolita.


Second Time Around är en liten kedja med ett tjugotal butiker i de nordöstra staterna. De startade i Boston för 35 år sedan, och Nolita-butiken är deras huvudbutik i New York. Det som säljs hos STA är designerplagg som är lätt eller aldrig använda. Både herr och damkläder finns till försäljning, med tyngd på det sistnämnda.


STA får in en aldrig sinande ström av kläder från säljsugna kunder, vilket i sin tur betyder att de har en fin bredd på både märken och originella plagg. Redaktionsfavoriterna Diane von Furstenberg, Viktor & Rolf, och Jimmy Choo har alla skådats hos STA (plaggen, inte designerna själva), och som nämnt är plaggen som säljs praktiskt taget nya. Priserna är ofta mer än hälften så låga som i vanliga butiker.

Som du nog märker gillar hela Ett annat-redaktionen Second Time Around. Vi skulle nog kunna påstå att det är en av våra absoluta favoritbutiker här i New York. Dessutom är det med jämna mellanrum rea. Då är priserna ännu lägre.

Ytterligare två butiker finns i stan.


View Larger Map
Second Time Around
262 Mott Street (mellan E Houston och Prince Street)
Manhattan

7 comments:

T said...

Kommission är nog ordet du söker!

Daniel said...

Tack! Otroligt snabbt jobbat! 14 minuter efter att inlägget publicerats!

Thomas said...

Jag besökte Designer Resale efter att ha läst ditt tips. Kanonbutik som jag verkligen rekommenderar! Till vinterna bär det av igen och då ska jag titta in på STA.

Mallis in real life said...

Vilket supertips!

Vet du om de har barnkläder också?

/Mallis

Anonymous said...

Helt underbart tips! Dit vill jag nuuu

Kitty

Emma said...

Det blir jobbigt när det äntligen bär av till N.Y... Era tips är så lockande att jag knappt vet vart jag ska börja=) Gillar!

Daniel said...

Tusen tack till er alla!

M: Tror dessvärre inte att de har barnkläder.

Post a Comment