Friday, October 8, 2010

228. New Wave Café


Något som amerikaner verkar gilla mer än någonting annat är konceptet comfort food. Mat som har de där härligt varma, nästan tröstande kvalitéerna, som funkar perfekt efter en dag på jobbet när det gått lite sisådär. Naturligtvis har jag tagit detta härliga koncept till mig, och funnit min egna personliga comfort food-favorit, som serveras på New Wave Café på Upper West Side.


New Wave Café är en diner som inte gör mycket väsen av sig. Faktum är att det kan vara lätt att missa den lilla restaurangen när man knallar förbi ute på gatan. Väl inne möts man dock av väldigt trevlig personal, och en traditionell diner-meny där mackor, burgare, och andra läckerheter med potential att bli just din favorit bland comfort foods står att finna.


Nu till min favorit; New Wave Café’s Tuna Melt. En Tuna Melt kan beskrivas som en varm macka med tonfisk. Det många diners gör fel är att de tillagar sin Tuna Melt med bara tonfisk, vilket kan bli lite torrt. Så är dock inte fallet hos New Wave, där majonnäs och andra godsaker blandas med fisken, vilket resulterar i en mycket saftig macka som är min absoluta favorit vad comfort food anbelangar.


Till min Tuna Melt beställer jag nästan alltid en soda float. Vaniljglass, grädde och vanligt sodavatten har aldrig smakat så gott tillsammans, och efter en sådan anrättning känns livet lite lättare och batterierna laddade.

Som val av bröd för din Tuna Melt rekommenderar jag rye.


View Larger Map
New Wave Café
2210 Broadway (mellan W 78th och W 79th Street)
Manhattan

1 comments:

p said...

Ha! Där har jag ätit en gång!!! Mycket gott var det!

Post a Comment