Wednesday, September 15, 2010

219. Big Daddy's


Restauranger och barer med speciella teman finns det gott om här i New York. Ibland kan dessa ställen kännas en smula ansträngda, men när det görs på rätt sätt blir resultatet gärna en härligt kitshig nostalgitrip. Ett ställe där 80-tal är huvudinriktningen heter Big Daddy's, och för att få sig en dos kära barndomsminnen till livs får man bege sig till Upper East Side.


Big Daddy's är en hamburgerrestaurang där temat som nämnt är 80-tal. Inredningen går i skönt diner-stuk, och små detaljer på likväl menyn som på väggmålningarna gör att stället doftar av en trevligt kitshig Americana. Dessutom finns det en handfull TV-apparater strategiskt utplacerade i lokalen, och dessa visar vanligtvis den mest amerikanska av sporter; baseball.


På menyn hittar man förutom burgare ett rejält urval av mackor, pajer, shakes, och tots. Maten är precis så fettdrypande och god som man förväntar sig av urtypiskt amerikanskt krubb, och det behöver nog inte nämnas att portionerna är mycket rejält tilltagna. Vill du ta en öl till maten finns de amerikanska klassikerna till beställning.


På sandwichfronten rekommenderar Ett annat-redaktionen The Big BLT. Denna klassiska macka serveras med pommes eller tots, och ett hett tips är att skölja ned den med en milkshake eller float. Underbart gott.

På helgerna har dessutom Big Daddy's öppet dygnet runt. Ytterligare två lokaler finns i stan, en på Upper West Side, och en i Gramercy.


View Larger Map
Big Daddy's
1596 2nd Ave (mellan 82nd och 83rd Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Tack för en riktigt bra blogg! Vi sitter och prickar av ställen vi vill besöka och det blir en lååång lista. Viåker i mitten av November. Hur är vädret då?

Familjen Berg

Dan said...

Ännu ett coolt ställe. Måste nog försöka styra upp en NY-resa igen snart.

Post a Comment