Saturday, October 31, 2009

96. Trailer Park Lounge


Trailer parks är ett amerikanskt fenomen som på senare år blivit både kitschigt och på gränsen till trendigt. Från att ha varit ett begrepp förknippat med nationens allra fattigaste har det börjat poppa upp temabarer över hela landet där skitig landsbygd, billig Elvis-memorabilia, och bensinmacksromantik är heta begrepp. I Chelsea ligger New Yorks alldeles egna lilla bit av den smutsiga södern, en bar som bär det passande namnet Trailer Park Lounge.


Trailer Park Lounge är en stor bar, fylld av 50-talskitsch, vinylbås, och rockigare tongångar. Menyn erbjuder klassiska amerikanska ölsorter som Bud, Pabst, Rolling Rock, samt andra blaskiga varianter. Dessutom serveras burgare och sandwichar tillsammans med pommes, och med lite fantasi glömmer man gärna för en kort sekund att man är i New York.


Som nämnt är Trailer Park en stor bar, så pass stor att de har en halv husvagn mitt i baren som dekor, med matchande solstolar utanför. Om du inte ska äta är dessa stolar barens bästa ställe att sitta; det är nära till bardisken, och du behöver inte vänta länge på att en servitris går förbi. Dessutom känns det lite som att man sitter och relaxar någonstans i värmen söderöver, vilket alltid är ett stort plus i min bok.


På bara några år har Trailer Park blivit ett populärt vattenhål för både turister och New York-bor; maten är god, drinkarna starka (ölen undantagen), och atmosfären trevlig. Kända ansikten som Madonna och Debbie Harry har båda skådats på Trailer Park, och jag är övertygad om att det är den sköna kitschen som lockat dessa legender till ett besök. Om du gillar att färdas i både tid och rum vet du nu vart du ska bege dig: destination Chelsea.


Trailer Park Lounge
271 W 23rd Street (mellan 8th och 7th Ave)
Manhattan

5 comments:

Ola said...

Jäklar vilken samling med tips! Jag hittade precis hit och är grymt imponnerad.. Tusen Tack!!

DOA said...

Inte tipsa om ställen i min hood. Aja baja! ;-)

Anonymous said...

Underbart tips! Gick hit samma kväll som jag kom till NY, efter att ha ätit en hamburgare på ett av dina andra tips! Gillade Trailer Park Lounge sakrpt, skön atmosfär och allt som en amerikansk bar ska ha. Rekommenderas.

-Markus

Petra said...

Jättebra bar! Supertrevlig personal och man får provsmaka drinkarna som finns i saftblandare om man frågar.

:-)

Tack för tipset!

Anonymous said...

vi delade på en Pitcher Frozen Mango Margarita förra veckan. Rekommenderas starkt! Tack för tipset!

Post a Comment