Monday, August 23, 2010

209. 45R


Jeans är både en skön konst och en kultur i sig. Att köpa ett par obehandlade byxor, och sedan under de kommande månaderna slita och nöta in dem är ett projekt som kräver både tålamod och disciplin (du bör nämligen vänta med att tvätta din råa denim i minst sex månader för att få den där riktigt unika och snygga slitningen.) Det är bland jeansfolk dessutom allmänt känt att man hittar de allra bästa jeansen i Japan, samt att det kostar en slant om det ska smaka gott. 45R på Upper East Side är en av stans mest spännande butiker när det kommer till dessa älskade blå byxor.


45 RPM är ett japanskt märke (där 45R är deras andra New York-butik) som riktar in sig på organiskt odlade, handvävda, och handfärgade plagg. Det finns allt från ytterkläder till nämnda jeans att hitta i butiken, och inredningen är bland den vackraste och mest stilfulla man kan hitta i New York. Butiken består av två våningar, där jeansavdelningen huserar på övervåningen.


Stilen på kläderna är väldigt relaxad; du kommer inte att hitta kostymskjortor eller andra kontorsplagg hos 45R, men för de dagar du behöver något lite mer avslappnat kan du hitta riktigt fina artiklar. Både herr och damkläder står att finna, och priserna (som startar på runt $400 för ett par jeans) känns inte allt för höga med tanke på den extremt fina kvalitén plaggen håller.


Som nämnt är övervåningen vigd åt jeans. När ett stort lass nya byxor kommer in stängs jeansavdelningen av, men om så skulle vara fallet är det bara att återkomma nästföljande dag (då har du även fler storlekar och modeller att välja mellan). Dessutom får du då en andra chans att kolla in butikens otroliga inredning.

Butik finns även i SoHo, men där finns inte jeans till försäljning.


View Larger Map
45R
17 E 71st Street (mellan 5th och Madison Ave)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Det ska jag kolla upp! Jag behöver ett par nya jeans. :)

Johan said...

Ekologiska byxor skulle sitta fint.

Post a Comment