Monday, August 16, 2010

206. Shake Shack


Inför dagens inlägg har vi besökt (eller rättare sagt återbesökt) en modern New York-klassiker. Ett ställe där man glatt köar i upp till en timme, bara för att man vet att i slutet av denna avlånga folkmassa väntar något av det bästa New York har att erbjuda. Naturligtvis talar jag om Shake Shack på Upper West Side.


Shake Shack är en hamburger-restaurang som först slog upp portarna 2004, och sedan dess har fem avknoppningar tillkommit. Hamburgare, korv, pommes och glassbaserade skapelser är vad man kan finna på menyn varav allt är packat med en otroligt fyllig smak.


När du beställer pommes tycker jag absolut att du ska välja restaurangens Cheese Fries. Det är något speciellt med perfekt krispiga pommes frites rejält indränkta i Cheddar and American Cheese Sauce... Dina smaklökar kommer att tacka dig (och vid närmare eftertanke kommer du förmodligen dessutom att få ett tackbrev från tillverkaren av Samarin.) Vad glass anbelangar är restaurangens concretes helt ljuvliga; tjockare än en milkshake, och full av små godisbitar som ser ut att ha fullkomligen exploderat i mixern.


Nu en liten rolig skröna. Någon gång i vintras var redaktionen på Cascabel och åt tacos. Vid bordet bredvid oss satt en ensam lunchgäst som vi började småprata med, och det visade sig vara en av Shake Shack's ägare som var på jakt efter lokal till ytterligare en restaurang. Vi på redax tipsade om att det uppe på 86th Street finns fina lediga lokaler, och vips för ett par veckor sedan öppnade där Shake Shack's senaste restaurang!

Kön till Shake Shack Upper East Side är lika lång som på övriga platser.


View Larger Map
Shake Shack
366 Columbus Ave (mellan 77th och 78th Street)
Manhattan

8 comments:

Jennie said...

Jösses vad gott det ser ut att vara!

Anonymous said...

åååhhh... nu vill jag åka till ny
vad ligger priserna på?

Queen Desiree's goals said...

Gösses, va fet jag skulle bli...

Fredrik said...

Är i NY just nu och har ätit på två av Shake Shacken. Otroligt goda burgare. Tror burgaren ligger på $4.75.

Tove said...

Det ska jag äta imorgon. Yummi yummi. Har ni varit på tom's restaurant? 112 street och broadway!

Fredrik said...

Nej vi har inte kommit så långt norrut. Seinfeld-dinern är det va? Tycker jag känner igen namnet.

Unknown said...

Noterat! Måste provas vecka 37 när vi är där :)

Ella said...

Shake shack är ett måste när man är i NY, godare
burgare finns inte! :-)

Post a Comment