Wednesday, August 4, 2010

201. Goodwill Store


Ett stort tack för alla gratulerande kommentarer och e-mails vi fick efter vårt tvåhundrade tips! Dessa värmer varmt, och motiverar oss att fortsätta tipsa om allt spännande som New York har att bjuda på. Vi vill dessutom innan dagens inlägg passa på att berätta att Ett annat har utsetts till en av Sveriges mest inflytelserika resbloggar, något du kan läsa om här! Nu till dagens inlägg som tar oss till en amerikansk klassiker, nämligen en av stans största Goodwill Stores, belägen i Fort Greene.


Goodwill är den amerikanska motsvarigheten till Myrorna, med butiker över hela landet. Precis som med Myrorna är det donerade prylar som säljs, och under vår tid som fattiga collegestudenter i San Francisco var möblemang och kläder från Goodwill ett måste. Nuförtiden behöver vi inte gå till denna amerikanska klassiker, men vi gör det ändå, eftersom man kan hitta mycket spännande prylar för en billig penning.


Just denna Goodwill i Fort Greene har av någon anledning ett otroligt kul utbud av prylar, och det är främst köksinredning och kläder som får oss att återvända någon gång per månad. Dessutom vill vi återigen nämna priserna, som ligger långt under det man får betala för andrahand inne på Manhattan. Visst får man leta lite längre, men det finns fina guldkorn att finna för den som söker.


Goodwill Store är väl värt ett besök. Pengarna går till välgörande ändamål, och det är en mycket rolig syssla att kika runt bland galgarna i jakten på fynd. Dessutom är just butiken i Fort Greene enorm på ett sånt där riktigt härligt amerikanskt vis, vilket gör upplevelsen extra kul.


Visa större karta
Goodwill Store
258 Livingston Street (mellan Elm Place och Bond Street)
Brooklyn

3 comments:

Anonymous said...

Jag åker till NYC i oktober, och hade precis tänkt shoppa en massa andra hand. Ser en massa bra tips på er sajt och läser gärna fler.

Lisa said...

Sv: Tack så mycket! det var en fantastisk resa :)

Anonymous said...

Tackar! Ska kollas in!

Post a Comment