Sunday, July 25, 2010

197. Essex Street Market


Sommartider är som vi alla vet picknicktider. Det är nästintill ett måste att någon gång under dom varmare månaderna bege sig ut i parken med en korg fylld av godsaker. När det kommer till inköpen av picknicken kan Manhattans matbutiker dessvärre lätt ruinera en, men det finns som tur är fina alternativ. Ett av dessa är Essex Street Market på Lower East Side.


Essex Street Market är en matvaruinstitution som har över 70 år på nacken. Utbudet består av ett flertal mindre butiker, och hela konceptet kan liknas vid en liten saluhall. Två styckare, två fiskhandlare, fem frukt och grönt-butiker, samt en handfull specialinriktade gourmetbutiker finns att besöka i den gamla lokalen (som för övrigt ofta kan ses i Food Networks program).


Det som gör Essex Street Market så unikt är priserna, som ofta är så låga att man ibland undrar hur dom överlevt i 70 år. Dessutom har ett nytillskott av ovannämnda gourmetbutiker tillfört det där lilla extra till konceptet, som gör att man som kund gärna stannar några extra minuter i nyfiket utforskande. Choklad, ost och brödbutiker är bara några av besöksmåstena inför en picknick.


Jag gillar Essex Street Market. Det är ett lokalt koncept som inte tillhör en stor kedja, stället har atmosfär och historia, och dessutom är priserna bland dom bästa i stan. Är du ostfantast får du dessutom inte missa Saxelby Cheesemongers och Formaggio, som är två av stans absolut trevligaste ostbutiker.

Marknaden är stängd på söndagar.


Visa större karta
Essex Street Market
120 Essex Street (mellan Rivington och Delancey Street)
Manhattan

3 comments:

maja said...

Jag alskar Essex Market! Riktigt mysigt stalle.

Alexandra said...

härligt! :)

bara en liten fråga - hur brukar vädret vara i NY i början av september? åker dit den tredje och är lite nyfiken på hur det är överlag.. :)

Daniel said...

I borjan av september ar det fortfarande ratt varmt, men det kan vara lite kyligare dagar da och da.

Post a Comment