Thursday, July 22, 2010

196. Chikalicious Dessert Bar


En väldigt rolig och intressant aspekt av New Yorks restaurangliv är hur vissa kockar och restauranger lyckas bygga upp ett nästintill fanatiskt följe, där matglada fans höjer sina idoler till skyarna. Detta fenomen kan man även finna i dessertsvängen, och en dam som blivit något av en legend genom åren är Chika. Hennes restaurang ligger i East Village, och går under det passande namnet Chikalicious Dessert Bar.


Chikalicious är en renodlad dessertrestaurang som endast har öppet torsdag till söndag, och under öppettiderna ringlar kön långt ut på gatan. Det går inte att boka bord, så för att kunna ta del av Chikalicious desserter får man vänligt ställa sig i kö som alla andra. Väl inne möts man av en trevlig atmosfär, och himmelska desserter. Dessutom kan man tack vare det öppna köket se Chika och hennes gäng förbereda godsakerna. Om du är ett fan av Chika är upplevelsen bättre än att gå på konsert med ditt favoritband.


Menyn består av en $14 tasting menu, där du kan välja till ett passande vin för ytterligare sju dollar. För detta får du en amuse, ditt val av dessert, samt Petit Fours. Valet av desserter ändras dagligen, men vad du än väljer har du något utöver det vanliga att se fram mot. Precis som hos Spot kan man hitta originella ingredienser hos Chikalicious, där Warm Chocolate Tart with Pink Peppercorn Ice Cream and Red Wine Sauce är en rätt som blivit legendarisk.


Chikalicious är en av stans absolut bästa dessertrestauranger. Den är väl värd att stå i kö för, och dessutom är Chika en otroligt bedårande dam. På andra sidan gata ligger dessutom Chikalicious Dessert Club, som har öppet varje dag (för dom tillfällen när du inte känner för att köa.) Dessertklubben har emellertid en helt annan meny än Chikalicious Dessert Bar.

Vi på Ett annat väljer dock att köa.


Visa större karta
Chikalicious Dessert Bar
203 E 10th Street (mellan 2nd och 1st Ave)
Manhattan

4 comments:

Anna said...

Mys pys! Det skulle jag också köa för!

Jennie said...

En sån härlig stad! Och en sån härlig blogg! Vi kom hem från en underbar resa för bara ett par veckor sedan, men tyvärr upptäckte jag inte din blogg förräns vi kom hem! Men men, sånt är livet. Vi har redan börjat planera nästa resa, och då tar vi bestämt med dina tips som guide!

Kram,

Jennie

annie said...

Hej!

Vad härligt. Jag har förstått att staden är helt otrolig, har många vänner som bor där, men som aldrig flyttar hem.

Vi ska dit i februari och vad jag förstår så driver du en blogg om ett lite mer annorlunda New York. Det tycker jag låter alldeles fantastiskt.
Då kanske jag ber om lite tips till dess.

Annars då, vad händer i New York en dag som denna?
I Stockholm har det blivit kallt för första gången på månader.

Ha det bra.
/Annie

Sarah said...

besokte Chikalicious igar kvall. Helt klart ett underbart stalle! Rekommenderas varmt!

Post a Comment