Sunday, July 18, 2010

194. Little Poland


Dom polska kvarteren i Greenpoint, Brooklyn är den absolut bästa destinationen när man plötsligt blir sugen på polsk mat. Om man befinner sig på Manhattan kan det emellertid vara omständigt att bege sig ända till Brooklyn för att få sig en bit polskt till livs, därför är det tur att man i East Village kan hitta en restaurang som är minst lika bra som grannarna på andra sidan East River. Little Poland heter stället, och det råkar vara en av Ett annat-redaktionens absoluta favoritrestauranger.


Little Poland serverar väldigt rustik mat. Hela restaurangen doftar hemlagat, och en stor del av klientelet består av äldre polacker som frossar i delikatesser från hemlandet. Det går inte att känna sig annat än hemma hos Little Poland, och jag vill rekommendera stället lite extra till er New York-svenskar för dom gånger ni blir sugna på rejäl husmanskost.


På menyn hittar man bland annat schnitzlar, piroger, och kåldolmar, samt rejäla side orders av rödbetor, potatismos, och surkål. Då jag själv aldrig varit i Polen vet jag inte hur amerikaniserade rätterna är, men att döma av den polska klientelen, servitriserna, och kockarna tror jag att dom skulle klara ett äkthetstest. Allt jag vet är att det är otroligt god mat. Nästa gång min gode vän Dan, som spenderade sina barndomsår i Krakow, är på besök ska jag be om ett expertutlåtande.


Som sagt är vi på redax rejält förälskade i Little Poland. Av någon konstig anledning passar den rustika maten extra bra en lördagskväll när man behöver lite ytterligare energi för att kunna runda av kvällen på Blue and Gold, efter tidigare besök hos Decibel, The Horse Box, och Simone. Dessutom är portionerna väldigt stora!


Visa större karta
Little Poland
200 2nd Ave (mellan 13th och 12th Street)
Manhattan

7 comments:

Manu said...

Tackar för en bra blogg. Den ska jag använda när jag drar till New York i höst.

Mattias said...

Varför blir jag alltid så hungrig när jag läser din blogg... :)

Anonymous said...

Jag måste säga att du är grymt bra på att skriva!Det är riktigt kul att läsa din blogg och jag ser med nöje fram emot kommande tips!

Anonymous said...

I det polska mataffärerna i Greenpoint kan man även hitta många svenska matprodukter som abbas sill, arlasmör, kalles kaviar och svenskt godis.

Daniel said...

Tusen tack!!!

Ska kolla in lite svenska matvaror vid tillfalle.

Anonymous said...

Jag kan intyga att Little Poland har akta polsk mat. Den ar alltid godare nar den ar hemlagad, men speciellt med blabarspirogerna gor kockarna ett riktigt bra jobb. Nar jag skulle visa mina NYC vanner hur maten i mitt barndomsland smakade, sa gick vi hit. Eller nar vi hade haft en hard natt och behovde lite rustik mat dagen efter.

Anonymous said...

Little Poland verkar vara en skön liten restaurandg. Jag ser fram imot att gå dit efter en bar runda. :)

Post a Comment