Saturday, June 12, 2010

178. Harriet's Kitchen


Det var ett bra tag sedan vi tipsade om ett hamburgarställe här på Ett annat, men nu är det dags igen. Denna gång tar vi er med till en av Upper West Side's bäst bevarade hemligheter; ett litet ställe med bara två bord och en väldigt pratglad ägare. Namnet är Harriet's Kitchen.


Harriet's Kitchen har över 30 år på nacken, och det har legat på samma plats sedan öppnandet. Ägaren är en man (inte en kvinna vid namn Harriet), som mer än gärna språkar med sina kunder; han drar ofta historier från förr, och berättar hur grannskapet förändrats genom åren. Det är mycket trevlig lyssning.

Maten är mycket god. Du får naturligtvis själv bestämma hur du vill ha din burgare tillagad, och den kommer toppad med stekt lök, vilket är ett stort plus i kanten. Det finns dessutom en mängd andra rätter på menyn, men om sanningen ska fram har vi bara provat burgarna, och det är dessa som gör att kunderna flockas tillbaka till det lilla hålet i väggen.


I fönstret sitter en skylt med texten ”Maybe... Just maybe this may well be the best effing burger you will ever eat!” och vi kan bara hålla med; Harriet's lagar definitivt en av stans bästa burgare, och många anser att det är den absolut bästa på Upper West Side. Dessutom serveras den med skrönor som håller precis samma höga standard som burgarna.

Pommes Fritesen är dessutom handskurna.


View Larger Map
Harriet's Kitchen
502 Amsterdam Ave (mellan 84th och 85th Street)
Manhattan

5 comments:

Syster Yster said...

Mmmm det var gott!

Budgetresande said...

Precis min typ av ställe. Tack för tipset!

Anton said...

Jag vet inte varför jag alltid surfar in här när magen är som hungrigast, det måste vara något sorts drag av självplågeri. Det är otroligt fina tips ni kommer med och alla ställen verkar jättemysiga! Synd bara att det kommer dröja innan man kan ta sig till New York...

Hur mycket kostade hamburgaren förresten?

Daniel said...

Tusen tack for de fina orden!

Priset ligger pa ca $10.

Anonymous said...

Burgaren där var helt vansinnigt bra. De kollade lite konstigt på mig när jag bad om cheese fries, men slängde på en skiva ost och värmde på ;)

Post a Comment