Wednesday, June 9, 2010

177. Levain Bakery


Det är inte ofta vi skriver om monster här på Ett annat, men idag är det just det vi vill berätta om. Innan ni drar täckena över huvudet bör ni emellertid veta att det är ett väldigt sött monster vi talar om, så det finns ingen orsak till panik. Monstret i fråga kan man hitta på Upper West Side, närmare bestämt hos Levain Bakery. Nu kanske ni förstår varthän det barkar.


Levain har sedan dom öppnade för femton år sedan ansetts vara ett av stans absolut bästa kakbagerier. Tungviktare som Oprah och Food Network, samt en uppsjö av tidskrifter har uppmärksammat det lilla bageriet (som bara har ett par sittplatser precis vid ingången) för deras rent utsagt underbara kakor, och skaran av fans växer för var dag.


Levains storsäljare är deras chocolate chip cookie; en kaka som är så stor, chokladig och underbar att den bara kan beskrivas som ett monster. Eftersom kakorna bakas på premisserna är dom praktiskt taget alltid rykande färska när man beställer dom, och den första tuggan är så ljuvlig att jag inte kan komma på ord att beskriva den. Det är en explosion av choklad, som bara blir mer och mer intensiv för varje bett. Dessutom använder sig damerna bakom Levain av någon slags magi, för chokladen i kakorna stelnar nämligen aldrig; även om du tar med dig din kaka hem är chocolate chipsen ljuvligt smälta och krämiga.


Bara dom bästa ingredienserna används till Levains kakor, och dessa snålas det inte på. Ett exempel på detta är när vi på redaktionen en gång förköpte oss, och la en av våra överblivna kakor i en papperspåse för senare förtäring. Efter ett par timmar var nämnda papperspåse genomskinlig av flott, vilket ger en liten fingervisning om var dom underbara kakornas magi kommer från (och att man nog bara ska äta dom högst en gång per vecka).


View Larger Map
Levain Bakery
167 W 74th Street (mellan Amsterdam och Columbus Ave)
Manhattan

5 comments:

Linn said...

Yes!!! Det är precis något sånt här jag har letat efter! Toppenbra blogg för oss som ska iväg till NYC snart! Nu ska jag sätta mig och läsa :)

Anonymous said...

Tack för en fin blogg. Dom där kakorna ser mycket goda ut...

Mvh

Anna

Alexandra said...

Mmmm va gott!! Lätt att jag ska kila förbi där när vi är i NY i september! Ska lusläsa resten av eran blogg också för den delen! :)

Sara said...

Härligt. Ser gott ut :)

sofia said...

lika goda som dem ser ut, nog de godaste cookies vi åt under hela resan. men de är stora, framförallt tjocka, så räckte att dela på en för oss :)

Post a Comment