Monday, June 7, 2010

176. Cockpit USA


Militärinspirerat mode känns som att det alltid varit populärt. I vissa fall finner man det i dom små detaljerna, och i andra fall är hela plagg skapade i sann uniformsanda. Själv är jag dessutom ett stort fan av allas vår äventyrsfarfar Indiana Jones, och därför är det med stor glädje jag med jämna mellanrum besöker butiken Cockpit USA i NoHo.


Cockpit säljer kläder inspirerade av det amerikanska flygvapnet circa 1950. Vi snackar jackor med puffiga pälskragar, stiliga khakis, och allt däremellan. Ett stort arbete har lagts ned på butikens inredning, något som verkligen skiner i resultatet. Flygplan, instrument, och förnöjelseprylar från förr fyller rummet, och det förhöjer shoppingupplevelsen drastiskt.


Inspirationen kommer som sagt från militärflyg runt mitten av förra seklet, där märkets t-shirts med flygplans-hunnies har blivit en storsäljare. Cockpit kanske inte är ett ställe där man handlar sin hela garderob (om ens förnamn inte är Indiana vill säga), men är du på jakt efter kul detaljer, eller ett par spännande byxor har du hittat väldigt rätt.


Förutom kläder säljs även accessoarer, och det är något jag själv fallit pladask för. Cockpit säljer (som du nog anat) väldigt fina pilotglasögon, och deras klockor går inte heller av för hackor. Jag behöver nog inte ens nämna hur fina deras plånböcker är.


View Larger Map
Cockpit USA
652 Broadway (mellan Bleecker och Bond Street)
Manhattan

2 comments:

Dan said...

Definitivt en butik för mig!

Anonymous said...

Vad ligger priserna på? : )

Post a Comment