Friday, May 28, 2010

172. 3 Star Diner


Nu har det återigen blivit dags för ett tips här från vårt eget grannskap, Upper East Side. Som sig bör när vi tipsar från hemmaplan står komfortmat på menyn, och ni som är trogna läsare av Ett annat kanske redan har klurat ut att det kommer att handla om ännu en diner (här, här, och här kan du läsa om några andra diners på UES vi gillar skarpt). 3 Star Diner är det ödmjuka namnet på denna inrättning.


3 Star Diner är en klassisk diner som naturligtvis har öppet dygnet runt. Inredningsmässigt är den något fräschare än många andra diners i stan, men det är trots detta inte någon lyxmat vi talar om. Det som serveras är enkla rätter, och alla klassiker som förknippas med diner-kultur finns representerade på menyn. Pannkakor är naturligtvis en diner-klassiker, och rekommenderas varmt även hos 3 Star.


Om du vill lyxa till din frukost en smula kan du även få dina pannkakor serverade med krispig bacon, och om du känner dig hågad finns både korv och stekt ägg som tillval. Om du besöker 3 Star senare på dagen finns enorma mackor, köttförslimpa, och burgare att beställa, något som gärna sköljs ner med en blaskig amerikansk öl.


Som du förstått gillar vi diners här på Ett annat. Det är det perfekta stället att unna sig en riktigt kaloristinn måltid, vilken tid på dygnet det än är. 3 Star Diner borde egentligen heta 4 ½ Star Diner, den är nämligen så pass bra. Dessutom ligger 3 Star bara något kvarter från vår sprillans nya lägenhet, och då deras morgonkaffe är mycket gott med amerikanska mått mätt, förutspår jag en högre frekvens i besökstatistiken framöver.


Visa större karta
3 Star Diner
1462 1st Ave (mellan 76th och 77th Street)
Manhattan

0 comments:

Post a Comment