Friday, May 21, 2010

169. Fred Flare


Shopping är i vår mening som bäst när den är helt oplanerad. När man plötsligt springer på ett plagg eller en pryl som verkar tillverkad i enkom för dig. Vissa butiker verkar ha tagit detta till sig, och med åren utvecklats till små guldgruvor där man hittar saker man absolut inte har en aning om att man behöver, men när man ser dom inser man att ett köp är oundvikligt. Fred Flare i Greenpoint är en av dessa, en prylbutik som säljer allt det du inte vet om att du egentligen behöver.


Fred Flare startade ursprungligen som ett eget inredningsmärke, där gullighet var och har förblivit ett av nyckelorden. Sedan dess har en egen butik öppnats, och andra märken blivit en del av inventariet. Praktiskt taget allt som säljs i butiken är genomsyrat av sockersöthet, och precis som med socker är det väldigt lätt att bli beroende av Fred Flare. Det är svårt att befinna sig i Greenpoint och inte kika in en sväng.


I inventariet kan man dessutom hitta ett litet men fint utbud av damkläder. Plaggen är av det lite punkigare slaget (fortfarande väldigt sött, dock), där 50-talet är en stående inspirationskälla. För oss män är det dessvärre glesare bland galgarna, så vi får helt enkelt nöja oss med att leta presenter till vänner och bekanta, eller kanske till oss själva.


Som jag nämnde tidigare finner man hos Fred Flare gärna prylar man inte vet om att man behöver. För ett par veckor sedan hittade jag ett fint litet rådjur som inhandlades som present till andra halvan av redaktionen. Hon visste inte heller att vi behövde just ett sådant, men nu när det lilla rådjuret bor på vår spismantel är det uppenbart att behovet fanns där.


Visa större karta
Fred Flare
131 Meserole Ave (mellan Leonard och Eckford Street)
Brooklyn

6 comments:

Andreas said...

Är det inte på 131 Meserole Ave

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=sv&geocode=&q=Fred+Flare++New+York,+NY,+United+States&sll=40.718282,-73.946314&sspn=0.022411,0.038581&ie=UTF8&hq=Fred+Flare&hnear=New+York,+NY&ll=40.726055,-73.951721&spn=0.092885,0.154324&z=13&iwloc=A

Daniel said...

Visst är det på Meserole Ave, och inte Meserole St som jag först skrev. Tack för att du fångade det!

Bees said...

Di di didi DI!

Budgetresande said...

Låter som en intressant butik. Tack för tipset!

Maja said...

Tack för en jättebra blogg! Jag och en kompis kom precis hem från New York där vi besökte ett femtontal av alla de ställen ni tipsat om och de var helt suveräna. Vi åt på Taco Taco, drack sake på Decibel och handlade mysiga prylar på det där filmstället. Det var en jättebra resa och äåterigen ett stort tack till er!

Jenny said...

Absolut! Finns sa mycket roliga stallen har! :)
Mysig blogg detta. Ska utforska mer. Kul med massa tips om restauranger & affarer!

Post a Comment