Wednesday, May 19, 2010

168. Cienfuegos


Trumvirvel tack, det har blivit dags för andra delen av vårt första följetångsinlägg! Vi stannar kvar inne på Carteles en stund, och låter våra blickar vandra mot den lilla lokalens bortre vägg. Där finns något som ser ut som en lagertrappa som leder till övervåningen. Denna trappa är nyckeln till mysteriet med detta tudelade inlägg; den tar dig nämligen upp till en undangömd, men mycket trevlig bar och restaurang. Om Carteles är pärleporten kan övervåningen enklast beskrivas som ett himmelrike, och namnet är Cienfuegos, ett av dom hetaste ställena i stan just nu.


Cienfuegos är alltså en kubansk restaurang och bar inhyst i våningen ovanför Carteles. Stämningen och inredningen är precis så sval och avslappnande som man vill att en karibisk lounge ska vara. Det är ett ställe där man vill sitta ned och umgås på tumanhand, och man finner sig gärna sittandes flera timmar medan man långsamt arbetar sig genom barens underbara, romstinna drinklista. De flesta av borden är små, och Cienfuegos lämpar sig bäst för mindre sällskap. Ett hett tips är att komma tidigt för ett besök, då stället har blivit extremt populärt sedan dom öppnade för ett par veckor sedan, och det är ofta kö redan vid sjutiden (Cienfuegos öppnar klockan sex).


Romdrinkar är denna kubanska diamants signum; deras kreationer är otroligt goda, mycket starka, och skapade enbart för Cienfuegos, vilket gör dom väldigt unika. Personligen har jag två favoriter, den Hemingway-inspirerade A Moveable Feast, samt Port of Mischief (som är den första drink jag provat vars huvudsakliga smakkälla är gurka). Dessutom serveras underbar kubansk mat, varav Shrimp in Garlic and Rum Mojo rekommenderas varmt. Jag vill återigen nämna hur skönt det är att bara sitta och utforska Cienfuegos meny. Det är helt enkelt toppen.


Cienfuegos serverar dessutom Sipping Rum, som man beställer per finger. Barens rom-mästare väljer dagligen ut ett par varianter man kan beställa oblandade för att smutta på, något som visat sig vara den perfekta avslutningen på ett besök. Den vänliga personalen hjälper dig gärna välja sort, om du som jag inte är någon romexpert. Till sist vill jag nämna att Cienfuegos inte tar kort, så se till att ha med dig rejält med kontanter. Ett besök med ett par drinkar, någonting att äta, samt ett par fingrar sipping rum går loss på ca $80-90 per person inklusive dricks.


Visa större karta
Cienfuegos
443 E 6th Street (mellan 1st Ave och Ave A, genom Carteles)
Manhattan

7 comments:

Per said...

Åh, det låter ju helt magiskt! Du hittar mig där om en månad :)

Saltistjejen said...

Wow låter superintressant!
kan förresten säga att vi testade ert tips på Key Lime pie ställe tidigare. Har jag kommenterat om det? Hm, mitt minne börjar likna en Jarlsbergost.... Iallafall så skrev jag om det här på min blogg:
http://saltistjejen.blogspot.com/2010/05/forsta-maj-i-red-hook.html
TACK för TIPSET!!!!
:-)

Kristine said...

Jag åker till NY på tisdag och är om möjligt ännu mer peppad att landa efter att ha läst er blogg! Riktigt bra! TACK!

Anonymous said...

Det där stället låter som ett måste!

Bees said...

Di di dili DI!

Peter said...

Var i NY i helgen, måste bara tipsa om den extremt roliga butiken http://theevolutionstore.com/

Lars said...

Cienfuegos verkar som ett måste! Tack för tipset!

Post a Comment