Sunday, May 9, 2010

164. DoSirak


En av våra favoritrestauranger vad koreansk mat anbelangar gick nyligen i graven, och vi har sedan dess försökt hitta en värdig ersättare att gå till när Bibimbap-begäret slår klorna i oss. I helgen besökte vi ett ställe vid Union Square som uppfyller alla krav vi har på koreansk mat, och det visade sig dessutom vara ett ställe där man kan se kända ansikten. DoSirak heter restaurangen, och platsen är som sagt Union Square.


DoSirak serverar traditionell koreansk mat, som Bibimbap och kimchi-pannkakor. Inredningen är enkelt mysig, och det är ett lugnt ställe att ta sig någonting att äta. Dessutom finns det (till min stora glädje) ett par koreanska öler att välja mellan på menyn, någonting som inte hör till vanligheterna. Som sig bör serveras även ett par gratis smårätter innan huvudrätten, och dagen till ära bestod dessa av kimchi, miso, och en i chili inlagd gurka.


Maten är väldigt god, och man märker snart att råvarorna som används är otroligt högkvalitativa och färska. Beställer du en Bibimbap får du dessutom välja hur du vill ha ditt ägg, vändstekt, rått, eller ”sunny side up”. En annan rätt som förtjänar ett hedersomnämnande är Joulmyeon; sega vetenudlar som serveras kalla under en skön blandning av grönsaker, pepparsås, och ägg. Mycket delikat.


Vi besökte DoSirak vid fyratiden på eftermiddagen, en tid då det oftast är folktomt i väntan på middagsgästernas tillströmning. Det visade sig dock vara perfekt timing, då vi bara någon minut efter ankomst såg Lucy Liu knalla in och sätta sig ett bord bort för en sen lunch. På bilden ovan kan ni se hur jag slurpar i mig nudlar med Charlie's Angels-stjärnan sittande i bakgrunden. Lucy beställde en Bibimbap.


View Larger Map
DoSirak
30 E 13th Street (mellan University Place och 5th Ave)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Jag måste bara tipsa om en trevlig tapasrestaurang. Den ligger på Upper West Side, 95th Street mellan B-way och Amsterdam.
Kommer inte ihåg namnet men maten var supergod
/cajsa

Linnea said...

Hej, jag älskar er blogg - helt underbar för en New York-fan!
När vi var i NYC för två år sedan besökte vi koreanska restaurangen Hangawi - den kan jag rekommendera för en annorlunda upplevelse. De har en hemsida så det borde inte vara svårt att hitta. FÖr jag minns tyvärr inte var den låg.
På återseende,
Linnea

Post a Comment