Sunday, April 11, 2010

152. Film Biz Recycling


Jag är ett stort fan av TV-shower som till mitt stora missnöje slutat sändas efter endast en säsong, och en av mina absoluta favoriter bland dessa är ABC's remake av den brittiska serien Life On Mars. Dessutom är jag, trots att jag jobbar inom TV (eller på grund av detta), oerhört fascinerad av TV-seriers liv efter det att kamerorna stängts av. Som av en underbar slump har jag nyligen funnit en butik vars inventarie enbart består av rekvisita från film och TV-inspelningar i New York-trakten. Namnet på denna underbara butik är Film Biz Recycling, och den ligger bara något kvarter från Silvercup Studios i Queens.


Film Biz Recycling säljer som sagt enbart rekvisita från film och TV-inspelningar i New York med omnejd. Man kan hitta allt från väskor och kuddar till lampor och möbler från diverse kända shower hos FBR. Eftersom rekvisitörer har ett otroligt bra öga för kul och udda prylar som förhöjer en scen, är det ingen överraskning att man på dom bågnande hyllorna hittar unika prylar som både håller hög kvalitet och som kommer att göra sig bra i sitt framtida hem (dvs ditt).


Prylarna kommer alltså från New York-relaterade inspelningsplatser; för ett par månader sedan hade FBR till exempel en stor Sopranos-utförsäljning, och för någon vecka sedan var shoppingkassarna från 30 Rock. Om du har en favoritserie som utspelar sig i New York är chansen stor att du hittar prylar från just den showen hos FBR. Priserna är dessutom mycket låga, eftersom FBR är en såkallad non-profit, där enbart donerade prylar säljs, och vinsten går till välgörenhet.


Som jag nämnde tidigare är jag ett stort fan av Life On Mars, och till min stora glädje inhandlade jag nyligen ett skönt 70-talsdoftande knivblock från just denna favoritshow. Film Biz Recycling är prylshopping när den är som allra bäst. Allt som säljs har ett underbart förflutet, och är dessutom otroligt unikt. Dessutom vill jag återigen nämna dom låga priserna. Mitt knivblock (med plats för 5 knivar) gick på ynka $4!

Glöm dessutom inte att dom fina affischerna i trappan upp till ingången är till försäljning.

***EDIT***
Filmbiz har flyttat till 540 President Street i Brooklyn.


View Larger Map
Film Biz Recycling
43-26 12th Street (mellan 43rd Road och 43rd Ave)
Queens

9 comments:

Filip said...

Grymt bra tips. Blir att masa sig dit när man är i stan

Mia said...

Ooohhh... dit vill jag gå och shoppa loss...

Anonymous said...

Tack för en jättebra blogg! Den kom verkligen till användning när vi var i New York för en vecka sedan!

- Karin

Anna fåfängan said...

Hej hej!
Har börjat läsa din blogg med tanke på att i vinter åker jag och min kille till New York :) Jättebra tips och variationer på dessa. Bra med uppdatering ofta! :D Grymt bra jobbat, keep it up!

Mvh Anna.

jojo said...

det här är den bästa men oxå mest smärtsamma bloggen jag hittat på länge. Alla tips är underbara och man vill bara åka nu nu nu! Jag var i NY för några år sen och ska garanterat tillbaka. Till dess drömmer jag mig bort via er. Tack för alla roliga tips!

Budgetresande said...

Väldigt bra tips. Det är sånt här som gör Ett annat New York unikt.

Retox said...

Denna butik ligger endast ett kvarter söderut om Queensbridge housing projects, rekommenderar du verkligen turister att besöka det området?

Daniel said...

Retox: Bara for att det ligger projects i narheten betyder inte att det per automatik ar ett farligt omrade. Om sa vore fallet skulle East Village och Lower East Side vara bland de farligaste platserna i stan, men sa ar det naturligtvis inte.

Ferferi said...

Sicket finfint tips! Sånt dära gillar vi.

Post a Comment