Friday, April 9, 2010

151. Choux Factory


Cream Puffs, eller krämpuffar som jag antar att dom borde kallas på svenska är en frasig liten boll fylld med ett gräddigt, krämigt innehåll. Av någon anledning har detta delikata koncept länge varit en japansk favorit, och krämpuffskungen har fram till nyligen hetat Papa Beards. Nu har krämpuffsfantaster emellertid fått upp ögonen för en uppstickare vid namn Choux Factory, en liten kedja med en handfull fik här i stan, varav ett ligger på Upper East Side.


Choux Factory säljer förutom cream puffs dessutom frozen yoghurt, bagels, Kona-kaffe, och andra goda snacks. Det är emellertid krämpuffarna som fått folk att tala oerhört varmt om denna japanska lilla kedja. Olika fyllningar finns att välja mellan, varav choklad, vanilj och jordgubbe är standard på menyn.


Efter att du valt fyllning tar en av personerna bakom disken dina cream puffs till en fyllningsautomat, där puffarna fylls till bristningsgränsen med kräm. Priset ligger på ett par dollar/puff, och då dom är väldigt fylliga och mättande brukar det räcka gott och väl med två puffar.


När du tar en tugga av din krämpuff är det som en liten explosion; det är nästan svårt att förstå hur dom lyckas få in så mycket fyllning i den friterade bollen, och det krävs lite teknik när man äter dom för att undvika spill. Själv har jag alltid gillat Papa Beards, men Choux Factory är flertalet strån vassare. Inredningen och stämningen på fiket är dessvärre inte mycket att hurra för, men vad gör det när man kan få sig stans godaste cream puffs till livs?


View Larger Map
Choux Factory
1685 1st Ave (mellan 87'th och 88'th Street)
Manhattan

2 comments:

Bees said...

Delicious!

Budgetresande said...

Det är synd att vi i Sverige saknar den där stora variationen på olika sorters fik i New York.

Post a Comment