Wednesday, April 7, 2010

150. The Bourgeois Pig


En av mina absoluta favoritbarer i stan är sakehaket Decibel. Det är ett ställe vi på redaktionen finner oss återvända till ohyggligt ofta, och länge trodde jag att denna källarbelägna lilla inrättning var en orubblig herre på täppan. Dom senaste veckorna har vi emellertid fått upp ögonen för en rejäl utmanare till denna favorit; en vinbar som gjort en rött upplyst plyschig överklassdekadens till sitt signum. The Bourgeois Pig är det passande namnet på detta härliga ställe, och precis som Decibel ligger det i East Village.


The Bourgeois Pig är en bar där stämningen är A och O. Mjukröd belysning, pampiga kandelabrar, och sittvänliga soffor (dom har en ”no standing policy”) skapar tillsammans med trevlig personal och ett utsökt vinutbud det perfekta stället att tillbringa några timmar i goda vänners lag. Precis som sakebaren ett par gator upp har denna New Yorks bästa vinbar lyckats perfekt i att fånga den där känslan av att man förflyttar sig i både tid och rum i samma sekund man kliver in genom dom pompösa portarna. Det är ett ställe där man efter ett par glas vin gärna stannar för ett par till, och så vidare.


Förutom vin serveras dessutom ost, och dom flesta av dessa är naturligtvis franska. Vill man liva upp ostätandet en smula är barens fonduesortiment att rekommendera. Är du en öldrickare behöver du heller inte misströsta, då det finns ett litet men otroligt fint urval av öler att välja mellan. La Chouffe är namnet på en av dessa; en belgisk brygd som doftar så gott att jag vid en första sniff för ett par veckor sedan utbrast ”This beer smells so good I'm gonna start wearing it as after shave!” Resten av redaktionen la tyvärr dock in sitt veto mot detta, tydligen är det fel att använda öl som luktagott. Smaken på La Chouffe är dessutom minst lika god som doften.


Decibel är fortfarande en av mina favoriter, men denna förstaplats delas nu med The Bourgeois Pig. Om du befinner dig i East Village, och blir sugen på vin och ost, eller kanske en öl som doftar av nytvättade kläder och sommarblomster vet du nu vart du ska bege dig. Dessutom är toaletten precis lika borgerligt dekadent som resten av denna pärla.


View Larger Map
The Bourgeois Pig
111 E 7th Street (mellan Ave A och 1st Ave)
Manhattan

3 comments:

T said...

Absolut den bästa bloggen!

Nathalie said...

Måste jag absolut prova på!

Nathalie

www.cosmopolitan.se/blog/i-huvudet-pa-en.cosmotjej

Anonymous said...

Hej, jag undrar om du kan ge lite tips på vart det är bäst att bo i new york om man ska dit en weekend eller en vecka ? Ska man bo vid center park? SoHo ? Times square ? Vart finns bästa shoppingen ? Forever21 ? Victoria secret ? m.m

Post a Comment