Wednesday, March 3, 2010

135. Babycakes


Du som följt Ett annat ett tag vet vid det här laget att vi gillar cupcakes här på redaktionen. Detta lilla bakverk har dom senaste åren tagit New York med storm, något du kan läsa om här, här, och här. Så bli nu inte överraskad när jag berättar att tipset du är på väg att ta del av handlar om just cupcakes. Denna gång dock med en liten twist. Babycakes är det urgulliga namnet på ett bageri vi besökte i helgen, och det ligger på Lower East Side.


Babycakes bakar några av stans bästa cupcakes, men utan att använda sig av dom traditionella ingredienserna som gör detta förtjusande lilla bakverk till förbjuden frukt för glutenallergiker, veganer, och diabetiker. Allt som bakas är nämligen gluten, mjölk, ägg, och i de flesta fall sockerfritt, men trots detta packat med en smak som heter duga.


I samma sekund som man kliver in i det lilla bageriet slås man av doften av nybakade cupcakes, ljudet av gitarrpop från Brooklynbaserade band, samt personalens skönt avslappnade attityd. Det är med andra ord ett ställe där man känner sig hemma, precis som man vill att ett trevligt litet bakverkskrypin ska vara. Förutom cupcakes kan man dessutom hitta brownies, kakor och pajer på menyn, och har man riktig tur kan man se ett känt ansikte i butiken, då Babycakes har lyckats bygga upp ett otroligt bra och välförtjänt rykte.


När du besöker Babycakes måste du dessutom prova deras mest geniala skapelse; The Cupcake Top. Detta Seinfeld-inspirerade bakverk är helt enkelt en cupcake utan stumpen. Allt som finns kvar är den krispiga toppen, som är täckt med en av stans godaste frostings. Det är rentutsagt himmelskt gott, och jag är glad att jag fått ta del av en sådan underbar kulinarisk idé.

Cupcaketopparna på bilden är choklad och ingefära. Ingefäran är utsökt. Chokladen är ännu godare.


View Larger Map
Babycakes
248 Broome Street (mellan Orchard och Ludlow Street)
Manhattan

9 comments:

Budgetresande said...

Får ta mig till New York snart. Om inte annat för att äta cupcakes :)

miss*e* said...

ohhh ser mumsigt ut,ja skulle aldrig kunna välja smak.

Anonymous said...

Gud vad gott det ser ut!

jag är så glad att jag ska åka till New York snart. Jag och mina vänner följer din blogg med glädje och kommer att ta med den när vi åker dit.

Det kommer att bli så kuuul!!! :-)

gmx said...

Cupcake Tops! Genius!!!

Åsa said...

Fantastisk blogg det här! Att jag inte hittat hit tidigare är ju ett stort minus (för mig alltså). Maken och jag var i NY i somras och vi fullkomligt ÄLSKADE stan och då var vi ändå mest på de välkända platserna eftersom vi inte hade så mycket tid.. Dock var vi båda rörande överens om att det mest ultimata vore om man fick vara i NY under en längre tid och få vara i det "vanliga livet" och se vad det bjuder. I väntan på nästa besök kan jag nu få mitt behov tillgodosett här! TACK!

Kashaya said...

Såg gott ut och de där cupcakesen lät riktigt spännande.=)

Sv. Det kan jag tänka mig, vill absolut åka dit någon gång!

Isabella said...

Babycakes rocks! Jag ar macro+ vegan, kan fortfarande ata allt dar! Farligt!

På väg said...

Härligt med taggen barnvänligt. Det hade definitivt varit en succé för min tvååring!

Till alla er som inte sett Seinfeldavsnittet, här är länk till hur dom gör för att bli av med the muffins stumps (bottnarna);
http://www.youtube.com/watch?v=qRTBVPgHM3Y (fick dessvärre inte in det som en klickbar länk).

Ha en bra fredag.
/Seinfeldälskaren

sofia said...

mycket gott och bra idé med topparna! vi testade både vanliga och några tops, och måste säga att bara topparna faktiskt var bäst. kom dit precis innan stängning och den snälla personalen skickade med oss några extra, god stämning!

Post a Comment