Monday, March 1, 2010

134. The Market NYC


Lopp- och antikmarknader är ett givet inslag i New York's mångfacetterade shoppingflora. Varje helg flockar horder av kunder på jakt efter något annorlunda till skolor, kyrkor, och andra lokaler där diverse marknader anordnas. Designmarknader är inte lika välrepresenterade, men dom som finns erbjuder ofta väldigt spännande föremål från okända designers till ett bra pris. The Market NYC är en av dessa designmarknader, och den är belägen i Nolita.


The Market NYC är inhyst i St Patrick's Youth Center på lördagar och söndagar, och trots att lokalen inte är den största i stan kan man hitta en mängd intressanta artiklar i skuggan av gympasalens basketkorgar. Normalt brukar man finna 20-30 designers med varor till försäljning, och det mesta är tillverkat och säljs av designerna själva.


Smycken är det man finner mest av på The Market, tätt följt av kläder. Väskor och hattar finner man inte lika mycket av, men de som finns är av hög kvalitet och oftast väldigt snygga. Då praktiskt taget allt som finns till försäljning är tillverkat i liten upplaga kan man vara ganska säker på att man är ensam om sitt fynd.


The Market är ett lysande ställe att köpa presenter; din gåva blir definitivt unik, och den kommer inte att kosta dig skjortan. Ett personligt exempel på detta är ett fint armband för $18 vi köpte som födelsedagspresent till en kompis i vår lunchklubb (vars senaste delikata dim sum-äventyr ni snart kommer att få ta del av).


View Larger Map
The Market NYC
268 Mulberry Street (mellan Houston och Prince Street)
Manhattan

8 comments:

Elma said...

En ny blogg att följa, skoj :-)

Budgetresande said...

Sånt här är grymt kul tycker jag. Skön omväxling från alla kedjebutiker!

Anonymous said...

Jättefint armband! Jag vill verkligen besöka den här marknaden, den verkar mysig.

Lisa said...

Wow, det där stället vill jag se på en gång! Synd bara att jag är i Sverige och inte New york... :(

Jättebra blogg!

Henrik Valentin said...

Tack för en bra blogg! Jag tillbringade förra veckan i NYC och hann besöka omkring 20 av de ställen som ni skriver om här. Ni har bra koll och skriver bra!

Evelina said...

Åh, tack! Ohja, New York är en helt sagolik stad. Kul att jag hittade till din blogg, jag som är så intresserad av just New York!

Anonymous said...

Jag vill bara tacka för att ni skriver en sån underbar och intressant blogg! Det är den absolut bästa New York guiden jag hittat. A+

eva b said...

Tack för besöket...! Vilken fynd sida, när jag följde dig tillbaka! New York, min ständiga favorit!! Vilken kul idé!! Bara proppad med sköna tips! Måste lista dig som favorit så jag kan följa med runt...!

Post a Comment