Sunday, February 21, 2010

131. Taco Taco


Ni som är trogna läsare av Ett annat New York vet att vi är på ständig jakt efter god mexikansk mat. Efter att ha bott i San Francisco en längre tid (där en av oss dessutom växte upp) är vi veritabla burrito- och tacoholics, och dom ställen vi hittar här i New York som är bloggvärdiga berättar vi naturligtvis om. Nu har vi hittat ytterligare en restaurang som skiner starkt; Taco Taco är det passande namnet på denna utsökta lilla inrättning, och den ligger bara några kvarter från vårt hus här på Upper East Side.


Taco Taco rusar direkt in på förstaplatsen över våra favoritställen i New York när det kommer till mexikansk mat. Restaurangen är mysig, personalen trevlig, dom rullar en enorm burrito och viker en taco som inte går av för hackor. Maten känns genuin, du serveras gratis tortillachips med salsa, och det blir inte överdrivet dyrt då en måltid kostar runt $10 per person.


Tacos och burritos är att rekommendera när du besöker Taco Taco. Deras Carnitas Tacos är en mexikansk klassiker du kommer att känna igen om du någonsin besökt en taqueria i San Francisco-trakten. Deras burritos är de bästa jag hittills funnit i New York, och det finns ett tiotal fyllningar att välja mellan. Detsamma gäller urvalet av tacofyllningar.


Avslutningsvis vill jag skriva ytterligare några hyllande ord angående Taco Taco's burrito, som är otroligt god. Personligen har jag ett sentimentalt förhållande till denna rullformade måltid, och jag tycker bestämt att även du ska prova en. Min favorit är den vegetariska varianten, som är fylld med ris, bönor, spenat, smörstekt svamp, guacamole, gräddfil, ost, samt en förnimmelse av limejuice. Otroligt gott, och den bästa burriton i stan hittills... Men sökandet fortsätter.


View Larger Map
Taco Taco
1726 2nd Ave (Mellan 89th och 90th Street)
Manhattan

11 comments:

"oroshjärta" Lotte Fernandez said...

Ser ljuvligt ut! Är det vår i Nyc redan?

Daniel said...

Det ar inte riktigt var annu, men vissa dagar ar det varmt och soligt.

Stina i Stockholm said...

Tack för eran braiga blogg, den följer med oss till New york i vår.

Johan said...

Hej!

Jag ville bara berätta att er blogg har fått mig och tre kompisar att boka resa till New York. Det är första gången för alla tre och vi ser verkligen fram emot vår resa. Vi ska vara där i fem dagar i sommar och se både dom vanligaste turistsakerna (frihets gudinnan, times square, wall street osv) och en massa andra saker. En fråga: vilka är era tips tycker ni att man absolut inte får missa?

MVH,

Johan

Unknown said...

Hej EANY / Daniel,

Ville bara tack för en grymt bra blogg! Jag och mina kompisar kom tillbaka från NY förra veckan och jag kan helt klart säga att era tips förgyllde trippen!! Några favoriter jag kan nämna som ni tipsat om är Mama Mexico, Radegast Beergarden, mackorna på Saigon Vietnamese Sandwich och Defonte's.. sen var 1st Saturday på Brooklyn Museum en hit.

Enda negativa är att jag inte vet om jag vågar besöka bloggen mer.. har ett rejält sug att åka tillbaka till NY.. går helt enkelt inte att få nog av staden!

Stort tack,

Joakim

Dan said...

Kan du Fedexa över en burrito tror du?

Daniel said...

Stina, Johan, Joackim: Tusen tack!

Johan: 5 Pointz, Tom's och Decibel ar mina personliga favoriter. Da far ni dessutom se tre olika burroughs!

Dan: Jag sitter och skissar pa en distributionskedja i skrivande stund. :) Annars kan du alltid komma pa ett besok sa tar vi en burritomiddag.

Kristin said...

Sjukt bra blogg! Massa bra tips och verkligen kul att läsa :) Bor och jobbar ni i New York?

Daniel said...

Kristin: Vad kul att du gillar Ett annat! Tusen tack!
Vi bor och jobbar har i New York, dar det oser ner regn for tillfallet.

Lellelii said...

Daniel: Det VAR en helt fantastisk vecka jag och min tjejkompis hade! Nu vill vi bara tillbaka för att uppleva sommaren också! ( Överväger starkt på att överge Sverige för gott, haha! )
Jag är fast och fångad! Det är så mycket mer jag vill se och njuta av!

Jessica said...

Tack för tipsen om Taco taco, vilken mat!

Post a Comment