Thursday, February 18, 2010

130. Big Bar


Det har återigen blivit dags att ta med er läsare på en bar-runda, och denna gång vill vi berätta om ett litet opretentiöst ställe som inte ser mycket ut för världen. Big Bar heter baren i fråga, och trots sitt namn är den mindre än ett normalstort vardagsrum. För att besöka denna lilla lugna pärla bland annars så överfulla barer måste du bege dig till East Village.


Big Bar är det typiska grannskapshaket, något som blir svårare och svårare att finna på Manhattan. Det finns plats för ett 30-tal gäster, de vanligaste drinkarna står att finna på drinklistan, och ölutbudet är begränsat till de 7-8 största sorterna på marknaden (lyckligtvis inklusive Red Stripe). Trots detta är det ytterst sällan man ser annat än glada miner bland barens gäster, och anledningen till detta kan förklaras med ett ord: atmosfär.


Jag vet inte om det är den röda belysningen, den låga volymen på skvalmusiken i bakgrunden, eller den otroligt trevliga personalen som smittar av sig, men Big Bar är ett ställe där du bestämt kommer att skaffa dig vänner. Det är en bar dit folk går för att ta sig en öl och snacka med varandra, och då är inte detaljer som inredning och stort utbud av drycker så viktigt.


Big Bar är en av mina absoluta favoriter i stan. Det är dock inte en bar där man stannar hela kvällen, utan mer ett ställe där man sitter och snackar med både gamla och nyfunna vänner i någon timme innan det är dags att bege sig av till nästa vattenhål. En sak är dock saker; på Big Bar knyts vänskapsband. Dessutom är belysningen en av de kitschigaste i stan.


View Larger Map
Big Bar
73 E 7th Street (mellan 1st och 2nd Ave)
Manhattan

4 comments:

På väg said...

Verkar vara ett skönt ställe. Tillhör det röda ljuset atmosfären eller är det ett fotofilter?

Anonymous said...

Hej!
jag har en fråga, jag är 19 (fyller snart 20) är det möjligt för mig att gå på sådana ställen i New York då? Jag vet att man inte får dricka alkohol men får man vara där överhuvudtaget?

Daniel said...

Pa vag: Det ar barens belysning som ar sa pass rod.

Anonymous: De flesta barer ar strikta med att kolla leg. Speciellt dom storre, och dessutom ar dom striktare senare pa kvallen av nagon anledning.

Leonard said...

New York skulle jag vilja åka till! Hur kommer det sig att du bor där`?

Post a Comment