Sunday, February 14, 2010

128. Brooklyn Industries


En läsare vid namn Markus kom precis hem från en New York-resa där han besökte ett tjugotal av de platser vi tipsat om här på bloggen! Otto's Shrunken Head, Pommes Frites, och Vanessa's var bara några av de ställen han besökte och lämnade kommentarer angående. Vi här på redaktionen tycker detta är jättekul, och vill utbringa ett stort tack till Markus för all hans feedback. Nu beger vi oss ut på en shoppingrunda.

New York har fungerat som inspiration för ett flertal klädmärken genom åren, varav DKNY och Triple 5 Soul är ett par av de mest ikoniska. Det finns dock uppstickare som med tiden blivit riktiga utmanare till de stora jättarna. Brooklyn Industries är en av dessa; ett märke där lokalpatriotismen genomsyrat allt från loggan till designerna.


Efter att ha startat i en lagerlokal i Williamsburg har Brooklyn Industries nu 12 butiker, varav tio ligger i New York (fem på Manhattan och fem i Brooklyn). Plaggen doftar av Brooklyn, och följer en slags simpel estetik smakfullt blandad med en rejäl dos gatmode. T-shirts i begränsad upplaga i samarbete med lokala föreningar, ytterplagg designade att klara av en bister New York-vinter, samt Brooklyn-hoodies står att finna bland lite stiligare byxor, klänningar, och toppar. Brooklyn Industries är helt enkelt väldigt New Yorkskt.


Du som gillar att shoppa miljö- och samhällsmedvetet kan dra en lättnadens suck, då Brooklyn Industries har en agenda som skulle platsa i FN. Förutom att ha fått utmärkelser som 'Green Power Pioneer” använder sig Brooklynmärket av vindkraft. De säljer en linje t-shirts av organisk bomull tillverkade i USA, och dessutom trycks alla t-shirts här i landet (varav 60% i deras egen lokal i Williamsburg). Det är skönt att se ett företag som är så pass medvetet, både socialt och miljömässigt.


Brooklyn Industries är ett av de roligaste klädmärkena från New York. Det är hög kvalitet på allt som är relaterat till företaget, från den medvetna agendan till plaggen och butiksdesignerna. Ett av mina favoritinköp denna vinter, en lång stickad mössa inhandlades från butiken i Chelsea. Den höll mig varm under ett par bistert kalla veckor i Sverige, och jag har på känn att den kommer att användas lika flitigt under kommande vintrar.


View Larger Map
Brooklyn Industries
161 8th Ave (mellan 18th och 19th Street) finns dessutom på ytterligare nio ställen i stan.
Manhattan

2 comments:

På väg said...

Fantastiskt trevlig blogg. Har bara varit i N.Y en gång - men blev förälskad i staden direkt.. Kommer definitivt söka lite tips från er blogg till nästa resa!

Majja said...

Jag älskar era shoppingtips. Brooklyn Industries verkar som en riktigt kul affär och den ska jag besöka nästa gång jag är i NYC.

Post a Comment