Wednesday, February 10, 2010

126. Glasslands


Idag har Ett annat uppmärksammats av DN, med en hel artikel om oss och bloggen, vilket vi utbringar ett stort tack för! Nu till dagens inlägg, som tar oss till Brooklyn.

Utbudet av live-musik är av världsklass här i New York. Varenda helg kan man få sig en välbehövlig dos av såväl världsartister som praktiskt taget okända lokala akter. Många gigställen dyker upp som svampar ur jorden, frodas en stund, och försvinner sedan lika snabbt igen. Andra överlever tack vare hög kvalitet och en rejäl dos envishet. En av dessa överlevare heter Glasslands och ligger på en öde gata i Williamsburgs industrikvarter.


Glasslands är egentligen mycket mer än ett renodlat gigställe; det är en lokal där evenemang anordnas sex kvällar i veckan (det är stängt på måndagar), och förutom konserter ryms allt från bingo till utställningar inom den gamla industrilokalens väggar. Evenemangen känns dock aldrig pretentiösa. Om en utställning pågår på övervåningen kan man räkna med att nedervåningen är fylld av Brooklyniter som rockar loss till något lokalt band.


Evenemangen på Glasslands känns väldigt New Yorkska; lokala konstnärer uppmuntras att ställa ut, band från trakten spelar, och mysiga tillställningar som ovannämnda bingokvällar anordnas. Bland akter som rivit av en låt eller två på Glasslands kan man hitta The Eskalators (en favorit hos oss här på redaktionen), Yeah Yeah Yeahs, och Thurston Moore. Det är med andra ord mycket hög kvalitet på evenemangen.


Personligen gillar jag Glasslands för den skönt avslappnade och välkomnande stämningen. Det är ett trevligt ställe att se ett band, ta sig en kall öl (för $3/burk), och delta i någon av de game nights som anordnas med jämna mellanrum. Dessutom är det helt enkelt väldigt kul att besöka en gammal lagerlokal i Brooklyn där konst och musik blandas hejvilt.


View Larger Map
Glasslands
289 Kent Ave (mellan S 1st och S 2nd Street)
Brooklyn

7 comments:

Anonymous said...

Mycket trevlig blogg må jag säga! Stort tack!

Henrik

Anonymous said...

Läste om din blogg i DN idag och var tvungen att kolla in den. Jättebra resource för oss som snart ska iväg. Bra jobbat!

Det här Glasslands verkar spännande. Vi ska försöka hinna med ett besök dit. Packat schema. :)

Unknown said...

Det var pà tiden och att det var DN àr mycket bra. Har fòljt er lànge och ni àr en av de bàsta bloggar som finns.

Grattis!

Eva said...

Hej! Läste också om er blogg i DN, väldigt roligt att läsa den, blir sugen på ett NY-beök igen!

Maggi said...

Grattis till artikeln i DN och tack för alla härliga tips. En fråga: hur hittar ni alla dessa mysiga restauranger och butiker?

Linnea said...

Hej, jag har följt er blogg ett tag. Det är så himla kul - man kan drömma sig tillbaka till NYc och få den där känslan för en stund. Det är roligt att hämta inspiration hos er och jag kommer att återkomma igen. Vi får se om det blir en ny resa till sommaren...
hälsar
Linnea

Daniel said...

Tack sa mycket for de snalla orden!

Maggi: Vi hittar de flesta stallen genom rekommendationer fran vanner och bekanta, samt genom att bara bege oss ut och prova pa nagot nytt. Det finns spannande saker att upptacka overallt.

Aterigen, tusen tack till alla er lasare! Det ar ni som motiverar oss att fortsatta tipsa!

Post a Comment