Monday, February 8, 2010

125. Kiosk


Ibland händer det att man hittar en butik som har det där lilla extra. En butik med ett tema så otroligt genomtänkt att man finner sig själv mumla ordet ”Självklart...” om och om igen medan man utforskar inventariet med en barnslig förtjusning. I SoHo finns en prylbutik vid namn Kiosk, som har ett tema så självklart genialiskt att jag själv aldrig skulle ha kommit på det.


Kiosk är som sagt en prylbutik med en genialiskt enkel twist; butiksinnehavarna tar med jämna mellanrum små resor runt om i världen och letar prylar som dom själva gillar. Detta resande och prylletande resulterar i en butik vars inventarium är i ständig förändring och fullt av överraskningar. Dessutom har det genom åren blivit en skön blandning på vad man kan hitta bland hyllorna. Finska plåttermosar står att finna bredvid tyska träkammar, vilka i sin tur brottas om plats med japanska kattleksaker.


Många av prylarna som finns till försäljning är unika och existerar bara i ett fåtal exemplar. Andra finns i större upplaga, och är tillgängliga under en längre tid, vilket ytterligare bidrar till butikens fina urval. Kiosk ligger ett par våningar upp, och ingången är inklämd mellan ett par andra butiker. En färgrann trappuppgång tar dig till butiken, som kan vara ganska svår att hitta om det inte vore för spraymålade pilar som guidar dig till din destination.


Ett exempel på Kiosks härliga inventarium är ett par tvättäkta amerikanska militärpilotsolisar som jag omedelbums skulle ha inhandlat om jag inte redan varit lycklig innehavare av det perfekta paret solglasögon. Jag vet inte hur dom lyckas hitta alla dessa underbara prylar, det känns lite som magi. Närhelst jag befinner mig i SoHo ser jag fram mot att återigen viska ”Självklart...” tyst för mig själv.


Kiosk
95 Spring Street (mellan Broadway och Mercer Street)
Manhattan

1 comments:

Mici i USA said...

Verkar mysigt!

Måste bara tacka för tipset av Lasagna Restaurant, jag var där igår med mina vänner och hade The Four Cheese Lasagna och vi har redan bestämt att vi ska dit om två veckor igen! Tack för tipset, toppen!

Post a Comment