Sunday, January 31, 2010

122. Barcade


Har du någonsin besökt en bar som förflyttat dig till en både enklare och mer bekymmersfri tid? Om inte så rekommenderas ett besök till en liten inrättning i utkanten av Williamsburg, där över 30 olika arkadspel från 80-talet får dig att känna dig som barn på nytt. Om du dessutom lägger ett fin-fint urval av ölsorter från traktens bästa mikrobryggerier till denna ekvation har du en vinnare vid namn Barcade.


Barcade ligger en bit från Williamsburgs främsta huvudstråk Bedford Ave, och ett besök är något av ett måste för dig som någon gång spelat, eller ens tittat på ett arkadspel. Klassiker som Donkey Kong, Ghosts 'n' Goblins, Centipede, Out Run, Frogger, och Arkanoid är bara några av de spel som finns tillgängliga för törstiga gäster med spelsugna fingrar. Priset för ett lir är ynka 25 cent, och om du någonsin ägt en Atari 2600 eller Commodore 64 rekommenderas att du fyller fickorna med quarters innan ditt besök, då Barcade är ett veritabelt arkadmuseum.


Nu några ord om urvalet av dryckjom, som tillsammans med alla spel gör Barcade till ett så vinnande koncept. Alla öler på menyn kommer från mindre bryggerier; du kommer inte att hitta Budweiser, Heineken, eller ens Red Stripe bland de representerade sorterna, vilket gör besöket till en upptäcktsfärd av den något beskare varianten. De sorter jag själv provat har alla varit mycket delikata, så välj något som låter spännande och unna dig själv en liten överraskning (Pennichuck Schwarzbier var den senaste ölsorten som tog mig med storm).


Barcade är ett underbart ställe att ta sig en kall mikrobrygd samtidigt som man slösar bort ett par dollar på nostalgi från barndomen. Trots att jag inte lyckats få mer än 500 poäng på Donkey Kong (där high score ligger på 90 000) har det blivit något av en tradition att spela det minst en gång per besök. När jag var liten grabb hade jag en Atari 2600, och Donkey Kong var alltid den största utmaningen. Jag lyckades då få ett personbästa mycket högre än nuförtiden, och jag misstänker att ovannämnda urval av ölsorter kan ha något med detta att göra.


Barcade
388 Union Ave (mellan Ainslie Street och Powers Street)
Brooklyn

4 comments:

Anonymous said...

Haha underbart! Dit vill jag gå. Jag har varit på en massa olika barer i W-burg, men ingen som den här. Bra tips!

Micke

Filip said...

Hur schysst som helst! Givet stopp på nästa resa

Cecilia said...

Roligt, jag tänkte igår när jag läste din blogg att jag skulle tipsa om Barcade... Lite trist klientel ibland bara, men sjukt roliga arkadspel!

jonte said...

Verkar som ett störtskönt ställe. Jag och 5 polare åker till New York i vår och då kommer vi nog att gå dit. Vi kommer dessutom att besöka flera av de ställen du skrivit om här på bloggen. Det ska bli hur kul som helst. Stort tack.

Post a Comment