Tuesday, February 2, 2010

123. Clothingline SSS Sample Sales


Märkeskläder för en billig penning är något jag vågar sätta en rejäl slant på att de flesta av oss gillar. Det finns en mängd outlets i New York med omnejd där överskott säljs till nedsatta priser. Ytterligare ett koncept där plagg av den mer kostsamma sorten slumpas ut är sample sales. Som namnet antyder kan man på sample sales finna kläder från provkollektioner, visningar och dylikt. I mid-town finns en av stans bäst bevarade hemligheter vad billig shopping anbelangar; en sample sale-butik med det något kryptiska namnet Clothingline SSS Sample Sales.


Det som gör CSSSSS (den om möjligt ännu mer kryptiska akronymen för butiken) till en unik shoppingupplevelse är att de varje vecka har ett helt nytt märke till utförsäljning. Hela butiken är vigd åt veckans märke, och i dom allra flesta fall står både herr och damkläder att finna bland galjarna. Dessutom brukar det finnas ett fint urval av skor, om det är en del av den aktuella kollektionen. Diesel, Evisu, Helmut Lang, Vera Wang, och John Varvatos är bara några av märkena som varit representerade under gångna veckor.


Priserna varierar, och kan i vissa fall vara nedsatta med upp till 80% av normalt butikspris. Något som bör nämnas är att det inte finns några provhytter hos CSSSSS, vilket kan försvåra shoppingen en smula. Vi på Ett annat har dock en strategi för att handskas med detta problem (vilken vi lånade från min kusin när hon var på besök och skulle handla med sig något till sin kille som var kvar i Sverige); skriv ned dina mått på en lapp och ta med dig ett måttband till butiken. Du kommer märka att du inte är ensam om att använda dig av denna teknik.


CSSSSS är beläget på andra våningen i en anonym byggnad. Det är väldigt lätt att missa ingången, och när du kliver in kommer du med största säkerhet tvivla på att du har kommit rätt. Misströsta dock inte; gå upp för den slitna trappan, och inom kort kommer en av stans stora shoppinghemligheter att uppenbara sig för dig. Du måste dessutom checka in både jacka och väska innan du går in och shoppar loss.

CSSSSS har vanligtvis öppet tisdag-torsdag, och ibland även fredag och lördag.


Clothingline SSS Sample Sales
261 W 36th Street (mellan 7th och 8th Ave)
Manhattan

1 comments:

Agneta said...

Så himla bra tips! Har dom andra saker som väskor och barnkläder där också? Jag har precis börjat läsa din blogg och ser fram emot varje nytt tips.

Post a Comment