Thursday, December 24, 2009

113. New York Burger Co.


Snabbmat är ett nödvändigt ont när man är på resande fot. Ibland har man inte tid att slå sig ned vid ett dukat bord på en proper restaurang för att äta, och i andra fall vet man helt enkelt inte vad stan har att erbjuda. För att undvika välkända loggor vill vi därför tipsa om ett av stans bästa snabbmatshak, som dessutom inte tillhör en kedja. Namnet på inrättningen är New York Burger Co, och ligger någonstans i Lower Mid-town.


New York Burger Co. är som namnet antyder en hamburger-restaurang. De har bara haft öppet i fem år, men har under denna korta tid lyckats bli utnämnda till stans bästa burgare i ett flertal publikationer. Stor tyngd ligger på att ha så pass bra råvaror som möjligt, med fokus på att göra din måltid hälsosam till max, trots att det handlar om snabbmat.


Menyn är rak och utan konstigheter, det serveras burgare, pommes och shakes i ett flertal varianter, och man kan själv kombinera sin måltid om man vill ha någonting extra som topping. Kvalitén på råvarorna lyser dessutom starkt igenom när det kommer till smaken, och trots att man får vänta någon minut mer än vad som är kutym när man tänker snabbmat så är det värt besväret.


En varm rekommendation från oss här på redaktionen är NYBC's Chicago Burger som är toppad med Cherrywood-rökt bacon, lagrad cheddar, och restaurangens hemgjorda dressing. Vill du göra detta monster till burgare ytterligare smakrik ber du att få blue cheese och avocado som extra toppings. Sköljer du sedan ned anrättningen med en hemgjord jordgubbs-shake står du dig resten av dagen.

Restaurang finns även på Park Ave South.


New York Burger Co.
678 6th Ave (mellan 21st och 22nd Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Åt en Chicago burger just där i november (2009). Suveränt god! :)

Brukar titta in här med jämna mellanrum då jag är en stor New York-älskare (who isn´t?). Mycket bra sida och ni lägger ner mycket jobb, det märks! När vi var i NY för tredje året i rad i höstas så använde vi oss av ett flertal av era tips! TACK!

Hoppas ni orkar fortsätta ert fantastiska bloggande även 2010!

/Susanne (susalull.wordpress.com)

Anonymous said...

Detta är ett riktigt höjdarställe! Var där nu i helgen.

*EDIT*: Obs! Chicagoburgaren har bytt namn till "Chelsea Burger"! Supergod är den i alla fall. Vi tog varsin burgare och varsin laddning pommes, som också smakade mycket bra. Men det hade räckt att dela på EN portion pommes.
;-)

/Anna

Post a Comment