Wednesday, December 2, 2009

107. Pearl River Mart


Vissa butiker går inte att kategorisera som annat än ”prylbutiker”. Det är ställen som säljer allt från matvaror till udda skor, och i de allra bästa fallen är ingenting riktigt organiserat, så varje hylla och gång bjuder på en liten överraskning. New Yorks allra bästa prylbutik ligger mitt i SoHo, och ni som är vana New York-besökare har förmodligen promenerat förbi den ett flertal gånger, men kanske aldrig gått in. Namnet är Pearl River Mart, och nästa gång du är i krokarna tycker vi bestämt att du ska ta dig en titt.


Pearl River Mart är en stor butik; på de tre våningarna kan man hitta allt från utemöbler till nyckelringar, och praktiskt taget allt däremellan. Både västerländska och asiatiska varor står att finna, med tyngd på de senare. Man kan se det som att Pearl River Mart är ett mer tillrättalagt Chinatown, med en ganska redig dos av västerländska influenser.


Det finns dessutom en liten teservering på mezzaninplanet i butiken, vilket är ett stort plus i kanten för hela inrättningen. Här kan man prova tesorter som man sedan hittar till försäljning i Pearl River Marts matavdelning (där man huvudsakligen kan finna kinesiska och japanska tilltugg och drycker).


Naturligtvis är inte Pearl River Mart en värdig utmanare till New Yorks ”riktiga” Chinatown, men som butik är den svårslagen. Det är det perfekta stället att hitta annorlunda presenter, och dessutom är det kul att bara gå runt och kika på udda prylar. En sak jag blev både fascinerad av, samt lite kär i var denna shoppingkasse, med ett väldigt fint tryck föreställande Mighty Michelle Obama - The First Lady of Fabulous.


Pearl River Mart
477 Broadway (mellan Broome och Grand Street)
Manhattan

6 comments:

Nina said...

Rätta mig om jag har fel, men är det inte Vita Huset som faller från molnen i en fallskärm på den där väskan? Den vill jag ha!

Anonymous said...

Jag blev rekommenderad att gå dit och jag var där i augusti i år. Men jag blev lite besviken. Det var mycket dyrare än jag tänkt mig, och det var inte heller så mycket bra saker. Men ändå värt att se.

Carina said...

Jag tillbringade en god stund inne på Pearl River för att shoppa presenter till sonens kinesiska lillasyster. Helt klart kul butik.

Anja said...

Jag tycker det är en riktigt kul affär att gå runt och titta i. Värd ett besök.

Anonymous said...

Var i New York i början av januari. Stannade till här och hittade massor av kul prylar, som jag visserligen inte köpte. Tittade extra efter Michelle Obama väskan men den måste ha sålt slut. Köpte lite sköna flamingo-drinkpinnar till en 40-års fest. Kul tips!

-Markus

Petra said...

Här stannade vi länge. Önskar vi hade orkat bära hem mer saker :) Superbra tips!

Post a Comment