Sunday, November 8, 2009

99. Brooklyn Warehouse


Jag är inte den enda som den senaste tiden haft Jay-Z's ”Empire State of Mind” som fastklistrad på trumhinnorna, och med denna underbara låt i åtanke ska jag nu tipsa om en street wear-butik i Brooklyn. Brooklyn Warehouse heter stället, och för att hitta dit måste du ta tunnelbanan under East River och bege dig till Williamsburg.


Trots att Williamsburg kanske inte är den första stadsdelen man tänker på när ordet gatukultur yppas har Brooklyn Warehouse lyckats locka en mängd besökare med sin blandning av märkesplagg och låga priser. Butiken är inhyst i en lagerlokal där tunga beats fyller rummet, och klientelet är en skön blandning av skejtare, hipsters, och hip hopare; det finns med andra ord någonting att finna för alla.


Du kan bland annat hitta t-shirts, sweatshirts, skor och kepsar hos Brooklyn Warehouse, och några av märkena som finns representerade är WE och 59fifty. Priserna är en av de bästa orsakerna till ett besök, då du kan finna skor och t-shirts för ca $10, bälten för ett par dollar, samt sweatshirts för runt tjugolappen.


Brooklyn Warehouse är en spännande butik; vid första åsyn ser den inte mycket ut för världen, men när man börjar leta bland plaggen uppenbaras flertalet fynd. Om du är på jakt efter street wear från kända märken för en billig slant vet du nu var du ska bege dig.

Öppet-tiderna är oftast runt 15:00-20:00, och cash is king.

***EDIT***
Brooklyn Warehouse har tyvärr stängt.


Brooklyn Warehouse
108 Roebling Street (mellan N 6th och N 5th Street)
Brooklyn

5 comments:

Anonymous said...

Nice! En sån affär har jag letate efter

Anonymous said...

Först och främst, tack för en fantastiskt bra blogg! Hittade hit för några veckor sen och sträckläste allt, nu tittar jag in var och varannan dag. Ska till New York med en kompis om en och en halv vecka, hela bloggen ska med som guide! En fråga har jag dock, jag är 19 år (kompis 21 år) - Vet ni hur hårda barerna ni rekommenderar är med leg?
/Emma

Daniel said...

Hej Emma!

Tack for att du gillar Ett annat New York!

Barerna har i stan ar dessvarre generellt sett ratt strikta med att kolla leg, speciellt om de ar lite storre. De lite mindre (de utan dorrvakt) kan ibland vara lite mer avslappnade, men i stort sett kollas leg overallt.

Anonymous said...

Tack, då vet jag vart det kan vara värt att försöka!

Magnus said...

Hej!

Jag vill bara tacka och bocka för en suverän blogg. Vi ska snart till det stora äpplet och din blogg är den i särklass bästa guiden vi hittat.

Tack, tack!

Post a Comment