Tuesday, September 22, 2009

79. P.S. 1


New York är vida känd som en underbar stad att se och upptäcka ny konst i. 5 Pointz i Queens är ett utmärkt exempel på gatkonst av världsklass, och när du ändå är där tycker vi att du ska passa på att besöka P.S. 1, ett av stans bästa konstmuseer som ligger bara ett stenkast från den graffititäckta lagerbyggnaden. P.S. 1 bjuder på installationer och målningar, och är väl värd tunnelbaneturen under East River.


P.S. 1 erbjuder modern konst på tre våningar; museet är inhyst i en gammal skola, och de har lyckats bevara skolkänslan på ett underbart sätt. Konst står att finna både utomhus och inomhus. På gården innan man går in välkomnas man av ett gäng enorma tältliknande kreationer som sätter stämningen för resten av museet.


Folket bakom P.S. 1 har lyckats utnyttja byggnaden maximalt. Där man minst anar det dyker det upp en målning eller en installation, och om man verkligen vill se allt bör man räkna med att spendera minst en halv dag på de tre planen. Både trapphusen och hissen används som utställningshallar, och ljus, ljud och bild är återkommande teman bland utställningarna.


Min favorit bland konstverken hittar man precis efter entrén; ett litet rum som gjorts om till en swimmingpool på ett ytterst kreativt sätt av Leandro Erlich. Denna utställning finns att skåda fram till mars 2010. Du kommer dock bestämt att hitta din alldeles egna favorit bland P.S. 1’s alla utställningar, och efter en dag i Queens kommer du att känna dig otroligt berikad och fylld av inspiration.

P.S. 1 har öppet 12:00-18:00 torsdag till måndag.


P.S. 1
22-25 Jackson Ave (mellan 46th Road och 46th Ave)
Queens

4 comments:

Jocke said...

Då får man åka till Queens då. Den där polen ser ju riktigt häftig ut!

Anonymous said...

Där har jag varit! Grymt kul ställe med en massa olika sorters konst. Hela området runt omkring är för övrigt kul att utforska.

Dan said...

Coolt! Jag måste nog försöka boka in en ny NY-resa fram i vår när dom nya semesterdagarna trillar in.

Charlie Truck said...

I helgen 25-26 september är det foodingfestival där!
http://www.lefoodingdamour.com/

Post a Comment