Friday, August 14, 2009

63. Privé


Att New York är en av världens främsta shoppingstäder vet vi alla redan. Att gå ut och kolla i affärer här i stan är ett rent nöje, och man frestas ofta av saker man gillar men kanske inte behöver. Därför är det kul att besöka sample sales, där designerplagg säljs till en bråkdel av det ordinarie butikspriset. Privé i Chelsea är en av dessa som vi besökt upprepade gånger.


Privé är inhyst i en anonym lokal i Chelsea Market, och de har öppet när de fått in tillräckligt med nya plagg som kan reas ut till en spottstyver. Det är med andra ord en liten chanstagning när man beger sig dit, men har man turen på sin sida är det öppet, och man kan göra några riktiga fynd.


Ungefär 70% av plaggen är damkläder, och resten är vigda åt män. Fred Perry och Ben Sherman är ett par av märkena man kan hitta, och en t-shirt från sistnämnda designer går på $15-20.


Mitt senaste fynd blev en munkjacka från Manhattanbaserade Freedom is Natural Nirvana. Butikspriset ligger på ca $200, men notan slutade på ynka $30. Perfekt till hösten, och i sanning en trevlig besparing.


Privé
Chelsea Market 75 9th Ave (mellan 15th och 16th Street)
Manhattan

2 comments:

Anonymous said...

Sample sales, det var nått nytt som jag gärna vill läsa mer om. Verkar riktigt billigt.

Mallis in real life said...

Tack och bock!

/Mallis

Post a Comment