Wednesday, August 12, 2009

62. Clinton Street Baking Company


För oss svenskar är konceptet pannkakor till frukost en smula främmande. När man väl vant sig vid denna exotiska vana så är dock det enda man kan göra att hissa vit flagg och ge sig; det är nämligen extremt gott. Tjocka, fluffiga pannkakor dränkta i lönnsirap blir lätt ens bästa vän, och vi har lyckats hitta stället där dessa platta, runda små keruber föds; nämligen Clinton Street Baking Company på Lower East Side.


Clinton Street Baking Company ligger en bra bit från den gröna tunnelbanelinjen (som vi oftast tar när vi beger oss downtown). Man får promenera en rejäl stund innan man kommer fram, men väl där får man lön för mödan. Räkna med att vänta 15-30 minuter för att få ett bord, då Clinton Street Baking Company är extremt populärt efter att ha fått uppmärksamhet på både TV (Food Network) och i tidskrifter (Nylon Japan). När du väl fått ett bord rekommenderar vi att du beställer Blueberry Pancakes, dessa är nämligen anledningen till all uppmärksamhet i media, och bör inte missas.


Blåbären, som skeppas dagsfärska från Maine, används både som fyllning och topping på pannkakorna, vilket gör dem otroligt saftiga samtidigt som fluffigheten är intakt. Till pannkakorna får du en liten skål med Clinton Street Baking Companys egna lönnsirap, som är löjeväckande god. Jag kommer inte ens att försöka beskriva den, men jag skulle lätt kunna dricka den istället för vatten när som helst på dygnet.


Clinton Street Baking Companys pannkakor är helt enkelt mirakulösa. Jag förstår varför de fått så mycket uppmärksamhet världen över. När du befinner dig i New York, se för guds skull till att inte missa Clinton Street Baking Companys blåbärspannkakor, det är nämligen en kulinarisk upplevelse du kommer att bära med dig så länge du lever.


Clinton Street Baking Company
4 Clinton Street (mellan E Houston och Stanton Street)
Manhattan

12 comments:

Dan said...

Jag vet väl inte om jag skulle vilja dricka lönnsirap, men i övrigt verkar det ju som en riktig höjdare.

Anonymous said...

Ahhhh... dit ska man om en månad. :)

Filip said...

mmm... ser inte lite gott ut det där

fortsätt i den här stilen. asgrymt :)

Anonymous said...

Dom ser verkligen sjukt goda ut.. Ser fram emot vad nästa tips blir.

Matt said...

Tack för den här fantastiska bloggen.
Längtan till NY är nu starkare än någonsin.

Josse said...

Man blir inte lite avis när man läser det här... :)

Jenny said...

Jag älskar pannkakor till frukost och vill gärna prova dessa. Vi funderar på att åka till New york snart, förhoppningsvis till hösten. Hur är vädretpå hösten? Det verkar så mysigt att promenera genom Central Park när löven faller.

Anonymous said...

Precis hemkommen fran en pannkaksfrukost pa CSBC och jag kan bara saga ett ord... HALLELUJA!!!

Anonymous said...

spelar det någon roll (för väntetiden) vilken tid på dagen man kommer dit? åker till NY på lördag och detta får man ju inte missa!

/peter

Daniel said...

Peter: Min gissning ar att ju tidigare du gar dit (de oppnar 08:00), ju mindre vantan. Vi gar oftast dit runt 10, ooch da ar det ko i 15-30 minuter.

Jenny: det brukar vara varmt och somrigt fram till slutet av September, darefter ar det hostvader i nagon manad innan vintern gor sig pamind.

Alla andra: Tusen tack!!!

JM said...

Clinton rekommenderas varmt, det var helt kanon när jag var där förra veckan. Kanon service kan tilläggas.

Kalle, Malmö said...

Vi var där vid 10-11-tiden en vardag och det var en ringlande kö ut på gatan, med cirka 10-15 personer. Besvikna och, framförallt, fruktanvärt hungriga bagav vi oss på jakt efter ett nytt ställe och hittade vi Remedy Diner påHouston st, mellan Norfolk st och Suffolk st, ett HELT vanligt Diner, men jäkligt fina pannkakor och trevlig personal och gott om lediga bord. Ett bra alternativ om hungern slår ut tålamodet. Bara synd att man inte fick prova på Clinton st Bakerys pannkakor. Får bli nästa gång.

Post a Comment