Wednesday, July 22, 2009

56. The Pod


Många av våra läsare vill se tips om olika boenden här i New York. Detta är inte det lättaste att skriva om, då man sällan bor på hotell i sin egen hemstad. Ibland händer det dock att bekanta kommer på besök, och vi får tillfälle att kika på hur dom bor. För ett par veckor sedan kom vår vän Beatrice på besök från San Francisco, och hon bokade rum på The Pod i Midtown East.


The Pod är ett hotell där man lagt ner en rejäl slant på inredningen, för att hamna så högt på trendskalan som möjligt. Lobbyn känns lite som ett galleri med sin minimalism och spotbelysning, och när man ser hotellets klientel förstår man vilka gäster hotellet riktat in sig mot; de unga, vackra, och trendiga. Det blir dock aldrig snobbism eller elitism av det hela. The Pod har en varm och välkomnande känsla, och jag fick intrycket av att alla gäster behandlas oerhört väl.


Ett stort plus är att the Pod är väldigt rent, något som New York-hotell inte är direkt kända för. Rummen är rätt små, men har A/C, TV, och stereo. Toalett och dusch finns i korridoren, och även dessa är otroligt rena och fräscha. En del av rummen har privat badrum, men är då något dyrare.


The Pod har dessutom en stor bakgård där man kan beställa något att äta eller dricka från hotellets restaurang, alternativt bara sitta och relaxa någon timma, vilket kan vara rätt skönt om man sprungit runt på stan en hel dag. Pris för ett dubbelrum ligger på $169, men under sommarmånaderna har de specialpris, och man kan då få ett rum för $129.


The Pod
230 E 51st Street (mellan 3rd och 2nd Ave)
Manhattan

6 comments:

Unknown said...

Jag bodde med mina döttrar där i juni och jag håller med om att det är rent och snyggt. Vi bokade rum utan dusch o wc och det funkade förvånansvärt bra. Hade ett handfat på rummet i alla fall. Otroligt små rum men man är ju aldrig där ändå. Fräscht fik men lite dyrt. Det ligger ett Pax till vänster om hotellet och vi upptäckte ett Starbucks bara runt hörnet (höger och sen höger) som vi frukosterade på.

Mallis in real life said...

Det låter som ett bra hotell. Ska vi nog ha i åtanke nästa gång, nu har vi ju redan bokat.

Jag har en fråga om nåt helt annat. Jag och pojkvännen tänkte förlova oss i NY och jag tänkte kolla om du har nån koll på nåt bra ställe där man kan inhandla sina ringar. Tiffanys är förstås en klassiker men jag är en tjej med små behov av "juveler".

Först tänkte vi köpa ringarna här för smidighetens skull. Känns som om man vill ha lite koll så man inte behöver springa runt i flera dagar och leta ringar.

Så har du några tips är de välkomna.

/Mallis

Daniel said...

Mallis: Hmmm... jag tror dessvarre inte att jag har sa stor koll pa ringbutiker. Men om jag springer pa en sa hojtar jag till pa din blogg.

Mallis in real life said...

Tack på förhand.

/Mallis

Ms Spider said...

Bodde på PodHotel ett par nätter när jag var i NYC i somras, funkade bra och de var grymt trevliga. Det är bara enpersonsrummen som inte har egen toalett så det är få som delar på toaletterna, och det kan vara bra att veta. En annan cool sak: Alla rummen har en display för toaletterna så man kan se vilken som är ledig. Smidigt :-)
Kanontrevlig personal. Och resturangerna på avenyn runt hörnet är kanonbra också. Jag kommer bo där igen är jag övertygad om, dock inte när jag kommer tillbaka om ett par veckor, då ska jag bo hos en kompis.

Och Mallis: Köp ringarna hemma. Annars riskerar du att åka in i tullen när du kommer tillbaka till Sverige, för du kommer föra in för högre värde än vad som är tillåtet. Vill du ha VAT tillbaka får du dessutom inte bryta förpackningen förrän du lämnat USA. Dessutom: I Anglosaxiska världen har man inte som i Sverige två ringar vid förlovning så du måste köpa vigselringar att använda som förlovningsringar om ni vill ha den "svenska" setupen, med en ring var vid förlovning. Annars blir det en ring för dig och då kommer du inte komma billigt undan, förlovningsringar är BIG business i USA. Tre månadslöner är det många som "rekommenderar" att man ska lägga... Löjligt men sant.

Unknown said...

Hejsan!
Först och främst vill jag ge en stor kram för en riktigt intressant NYC blogg : )
Förra året bodde vi en vecka på Pod Hotel och var sååå nöjda att vi bokat påskens NYC resa och boendet Pod igen.
Vi kan varmt rekommendera det och extra plus att kunna ta med en Bud upp på deras takterass. Outstanding!
Läs gärna några rader om NYC i min fotoblogg: http://www.vegafoto.se/blog/?p=6130

Det finns även NYC bilder jag plåtat här: http://tinyurl.com/69vqh7k
Stort tack igen för en riktigt intressant blogg!

Keep up the good work! : ))

//Helena & Michael

Post a Comment