Monday, July 20, 2009

55. Defonte's


Om du är ett fan av mackor vill vi att du nu fortsätter läsa ett par minuter, vi ska nämligen berätta om något magiskt. I nästan 90 år har Defonte’s i Brooklyn skapat hero sandwiches som är så legendariska, välsmakande, och svåråtkomliga att 30 Rock dedikerade en hel episod till dem. Nuförtiden behöver du dock inte bege dig djupt in i Brooklyns hamnkvarter för att få tag på en Defonte’s hero. Den mytomspunna sandwichbutiken har nämligen öppnat sina dörrar i Gramercy.


Defonte’s rekommenderas inte om du har klen aptit; de 23 x 13 centimeter stora mackorna, med en höjd som utmanar allt vi vet om gravitation, mättar lätt två munnar. Dessa mackor har trots allt i årtionden agerat lunch åt Brooklyns alla poliser, brandmän och truckers.


Det finns både varma och kalla heros på menyn, vissa med festliga namn som ”The Jerry Lewis”. Urvalet av pålägg är stort, och dessa skärs inte upp förrän du har beställt din macka. Vår favorit är ”The Valentino Special”, som är fylld med provolone-ost, inlagd paprika, och friterad äggplanta skivad så tunn att den nästa är genomskinlig.


Defonte’s är en legendarisk old-school New York hero shop, som har tillfredställt och mättat generationer av lokala munnar. Priserna ligger på $7-$11.


Defonte’s
261 3rd Ave (mellan 20th Street och 21st street)
Manhattan

2 comments:

Emmie N said...

Ett av mina 30 Rock-favoritavsnitt! :)

Dave said...

This place is freaking delicious! p.s. LOVE the new Read in English feature!!!

Post a Comment