Saturday, July 11, 2009

52. Mama Mexico


I vår eviga jakt på bra mexikansk mat här i New York har vi sprungit på ett helt gäng ställen som inte har levt upp till våra förväntningar. Antingen försöker de för hårt, eller så är maten för hafsig och trist. Det är svårt att hitta en restaurang som serverar mexikansk mat som både känns naturlig och smakar gott. Lyckligtvis har vi funnit ett ställe som heter Mama Mexico, och dit återvänder vi gärna.


Mama Mexico är lunchtid fullt av kostymfolk som stressar sig igenom en lunchspecial, och när man beställer en av dessa förstår man varför kunderna återvänder dag efter dag. Portionerna är väl tilltagna, och traditionell mexikansk mat som chimichangas blandas med mer amerikanska varianter som burritos. Det mesta serveras med en sidorder av bönor och ris.


Det finns dessutom en stor bar precis när man kliver in i lokalen. Dagtid är baren förståeligt nog rätt död, men efter arbetsdagens slut fylls den sakta men säkert på av Manhattaniter som lossar på slipsen och tar sig en drink innan de beger sig av hemåt.

Mama Mexico är ett ställe där man tar sig en snabb businesslunch, men även vi som inte är klädda i kostym är varmt välkomna, något vi är innerligt glada över, då maten är mycket god. De har dessutom en restaurang uptown på Broadway och 102nd. En lunch kostar $15-30.

***EDIT***
Mama Mexico har tyvärr stängt.


Mama Mexico
214 E 49th Street (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

4 comments:

Anonymous said...

Nä nu tror jag att jag tar och bokar mig en resa dit.

Peter said...

Var där och käkade....så jävla gott. Rekomenderas

Anonymous said...

om nån har förmånen att besöka San Francisco, gå till Pancho villa Taqueria vid Valencia street, riktigt real mex!

Anna said...

Denna restaurang finns tyvärr inte kvar, åtminstone inte på detta ställe

Post a Comment