Saturday, June 27, 2009

47. Gama


En av de bästa sakerna med att bo i New York är att bege sig ut och upptäcka nya matställen. Det finns uppskattningsvis 16,700 restauranger på Manhattan, så det är inga problem att hitta nya och spännande ställen. Vissa inrättningar besöker man dock igen och igen, främst för att maten är så god. En av dessa är Gama i East Village.


Gama är en koreansk restaurang, där inredningen och stämningen är helt OK, servicen är god, och maten excellent. Traditionella koreanska rätter som Bi Bim Bop och hot pot-varianten Dol Sot Bi Bim Bop lyser starkast på menyn. Dessa två rätter är gudomliga, men en annan favorit är deras Oh Moo Rice, en omelett på stekt ris och biff.


Gama har även ett stort utbud av förrätter, vårt tips är att dock skippa dessa. Du får nämligen sex stycken små tilltugg till maten; kimchee, små friterade fiskar, och gurksallad för att nämna några.


När du befinner dig i New York, och suget efter en hot pot slår klorna i dig, bege dig till Gama. Deras Bi Bim Bop kommer att få dig vilja gå dit igen. De har dessutom en stor bar, och kvällstid dyker det upp DJ's, vilket även gör Gama till ett mysigt ställe att ta sig en drink eller två.

Middag går på $10-$20 per person.

***EDIT***
Gama har tyvärr stängt. En ny asiatisk restaurang har öppnat i dess ställe.


Gama
12 Saint marks Place (mellan 2nd och 3rd Ave)
Manhattan

3 comments:

Pernilla said...

Jag vill också bo i New York... grrr... ;)

Anonymous said...

Håller med Pernilla, man blir lite avundsjuk när man läser den här bloggen.

Anonymous said...

Instämmer. :)

Post a Comment