Tuesday, June 23, 2009

46. Brooklyn Indie Market


Som vi nämnt tidigare här på Ett annat New York är sommaren en årstid intimt förknippad med marknader av alla de slag. Loppmarknader och farmers markets är otroligt populära, men det finns även andra spännande ställen att hitta. En av dessa är Brooklyn Indie Market i Carrol Gardens.


Inhyst i ett polkastångsrandigt tält är Brooklyn Indie Market en av stans mer intressanta marknader. Här kan man hitta lokala designers som ännu inte funnit full distribution för sina produkter. Det rör sig mest om smycken och kläder, men man kan även hitta kul saker som anteckningsböcker och mindre heminredningsprylar bland borden.


Marknaden är öppen lördagar 11-19, och det bör nämnas att de av någon outgrundlig anledning har stäng i augusti, för att sedan öppna igen i september. De slår igen för vintern i december, och öppnar igen i april. Under april och maj har de även öppet på söndagar.


Brooklyn Indie Market är ett toppenställe att besöka om man är på jakt efter något nytt och unikt. Här hittar du de designers vars produkter om ett par år kommer att återfinnas i kedjebutiker som Urban Outfitters. Praktiskt taget allt som säljs är dessutom producerat i Brooklyn, vilket ger det hela en extra doft av exklusivitet.


Brooklyn Indie Market
Korsningen Smith och Union Street
Brooklyn

3 comments:

Mia said...

Tack för ännu ett kanon bra inlägg! Eran blogg är bara bäst! Den får mig verkligen attt vilja åka till New York och snart ska jag göra det!!

Kram!

Mia

Magnus said...

Kul att du varit inne och kommenterat på www.travellife.se flera gånger. Nu får ni er välförtjänta uppmärksamhet på min blogg som veckans sajt.

Bra jobbat!

Tiger said...

Jäkligt synd att jag är i New York i augusti bara, då de har stängt!

Post a Comment